9 άγνωστες πληροφορίες για 9 διάσημες ταινίες

pulp
ΚΥΡΙΑΚΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Οι σινεφίλ συνήθως γνωρίζουν και τα πιο ενδόμυχα, καλά κρυμμένα μυστικά της κάθε ταινίας. Πάντα όμως υπάρχουν και κάποια, που αποκαλύπτονται μετά από πολλά χρόνια.

Για παράδειγμα πόσοι από σας γνωρίζετε ότι τον χαρακτήρα του Thomas από την Ποκαχόντας, τον «υποδύθηκε» δανείζοντας τη φωνή του ο Christian Bale;

Στο Hangover η σκηνή όπου ο Ed Helms χάνει το δόντι του, δεν είναι ψεύτικη ούτε επεξεργασμένη εικόνα. Είναι πραγματικό γεγονός. Ο ηθοποιός έχασε το δόντι του και καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναβγάλει άλλο, τοποθέτησε θήκη.

Το πορτρέτο της Rose στον Τιτανικό το σκίτσαρε ο ίδιος ο James Cameron. Πολυτάλαντος ο σκηνοθέτης, όχι ότι είχαμε αμφιβολία. Το σκίτσο μάλιστα αυτό δημοπρατήθηκε για 16.000 δολάρια.

Στις αρχές του Μatrix, η πρώτη επιλογή της παραγωγής για το ρόλο του Νeo ήταν ο Will Smith. Αυτός όμως αρνήθηκε και προτίμησε να παίξει στο Wild Wild West. Αν το μετάνιωσε στην πορεία, κανείς δε γνωρίζει.

Αλλά από την άλλη, θα μπορούσατε να φανταστείτε τον John Travolta ως Maverick στο Top Gun; Όχι, φυσικά αν και σε αυτόν έγινε η πρόταση πριν τον Tom Cruise. Ο Travolta όμως ζητούσε πολλά χρήματα και έτσι προτιμήθηκε μία πιο οικονομική επιλογή.

Πιο πρόσφατα, αλλά στο ίδιο πνεύμα, λέγεται ότι ο ρόλος του Captain Jack Sparrow είχε προταθεί στον Robert De Niro (εγώ διατηρώ τις αμφιβολίες μου για αυτήν την πληροφορία πάντως) αλλά αυτός θεώρησε ότι η ταινία θα ήταν αποτυχία. Πόσο λάθος είχε.

Θυμάστε τα ονόματα των πρωταγωνιστών στο Pulp Fiction; Vincent and Jules, σωστά.

Τα ονόματα των αταίριαστων διδύμων Danny De Vito και Arnold Schwarzenegger; Vincent και Julius, επίσης σωστά. Όχι, δεν πρόκειται για σύμπτωση, απλά ο De Vito ήταν ένας εκ των παραγωγών του Pulp Fiction.

Αρχικά ο Βασιλιάς των Λιονταριών είχε τον τίτλο «Ο Βασιλιάς της Ζούγκλας». Μετά η παραγωγή άλλαξε τον τίτλο απλά επειδή συνειδητοποίησε ότι τα λιοντάρια... δε ζουν στη ζούγκλα.