Η μοιραία εξαφάνιση ενός καταδικασμένου έρωτα

rigby
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ο Ned Benson γράφει και σκηνοθετεί μια σπαρακτική εξαφάνιση. Αυτή της Eleanor Rigby.

Μια υπέροχη ιστορία αγάπης. Ένας έρωτας από εκείνους τους σπάνιους. Τους κινηματογραφικούς. Από εκείνους που πρέπει να τελειώσουν αναίτια με πολύ πόνο. Άδικο αλλά…

Η Εξαφάνιση της Eleanor Rigby είναι η υπόθεση ενός άντρα που ερωτεύεται μία γυναίκα. Μιας γυναίκας που ερωτεύεται έναν άντρα. Στο νέο τρέιλερ της ταινίας, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, δε μπορείς παρά να αφεθεί να σε συνεπάρει το συναίσθημα με την ήρεμη δύναμη της μουσικής υπόκρουσης.

Μία περιπέτεια αγάπης σε γήινες αποχρώσεις. Τόσο πραγματικές. Ο James McAvoy στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι πολύ καλός. Αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, μου φαίνεται ότι αυτός είναι από τους ρόλους που προτιμά.  Που του πάνε.

Αυτός o ρόλος του «θύματος» ενός έρωτα που διεκδίκησε, ανταποκρίθηκε αλλά έχασε. Και μου αφήνει την εντύπωση ότι τον έχω ξαναδεί να ...ξαναζεί έναν τέτοιο έρωτα στη μεγάλη (ή μικρή) οθόνη, όσο καλός κι αν είναι.

Στον αντίποδα, η Jessica Chastain με ένα ύπουλα σαγηνευτικό πορτοκαλί μαλλί και ένα τεράστιο αλλά θλιμμένο χαμόγελο υποδύεται την πρωταγωνίστρια, που θα εξαφανιστεί μοιράζοντας χωρίς έλεος πόνο.

Στο background, ο William Hurt, που δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος σε καμία των περιπτώσεων. Και όλα αυτά μαζί σε ένα δράμα για έναν έρωτα που δεν έπρεπε να ευδοκιμήσει.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο που ξεχωρίζει στην ταινία, είναι η διττή προσέγγιση της ιστορίας. Η εξαφάνιση από τη δική της και από τη δική του πλευρά, σα να είναι δύο ταινίες παράλληλες και άρρηκτα συνδεδεμένες. Όπως εκείνον τον έρωτα, που θυμάσαι ενώ εύχεσαι να ξεχάσεις...κάποια μέρα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]