Και ο Robert Redford ετοιμάζεται για πόλεμο;

redford
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το πολεμικό δράμα πουλάει πολύ τελευταία και σιγά μη μείνει ο Robert Redford εκτός.

Μία εμμονή με το τι έγινε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, τι δεν έγινε, τι έπρεπε να γίνει, αθέατες πλευρές και μυστικά έχει κυριεύσει παραγωγούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Με το Fury του Brad Pitt να έρχεται οσονούπω στη μεγάλη οθόνη, τα τελευταία νέα αναφέρουν ότι και ο Robert Redford λίγο πριν κλείσει τα 80 του χρόνια, καλοβλέπει μία ιστορία με ανείπωτα μυστικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Aμερικανός ηθοποιός ενδιαφέρεται να μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο του Peter Shelton, «Climb to Conquer».

Πρόκειται για ένα βιβλίο του 2003 όπου κυκλοφόρησε με τον υπότιτλο «The Untold Story Of World War II’s 10th Mountain Division Ski Troop» και αποκαλύπτει την πραγματική νίκη των Αμερικανικών στρατευμάτων στα ιταλικά βουνά.

Μια διμοιρία στρατιωτών κατάφερε να κατακτήσει ένα γερμανικό ορμητήριο, που θεωρούνταν απροσπέλαστο, ανοίγοντας δίοδο στην Ιταλία.
Η ομάδα αυτή, η τελευταία που συμμετείχε στον πόλεμο, υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ μεταξύ των επιζησάντων ήταν άτομα όπως ο συνιδρυτής της εταιρείας  Nike, Bill Bowerman.

Γι' αυτό το εγχείρημα ο Redford έχει… επιστρατεύσει (σχεδόν) το σεναριογράφο των «300: Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας», Kurt Johnstad ενώ ακόμα σκέφτεται για το αν θα συμμετέχει μόνο ως παραγωγός ή θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

Μέχρι νεωτέρας…αυτές τις μέρες συνεχίζει τα γυρίσματα του «A Walk In The Woods», που θα κυκλοφορήσει του χρόνου το Νοέμβριο.