Αμερικάνικο remake για το ιαπωνικό Audition

audition
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Όταν ο Takashi Miike το 1999 μετέφερε στην οθόνη την επική νουβέλα του Ryu Murakami «Adaptation», πολλοί ήταν εκείνοι που έβαζαν στοίχημα ότι η αμερικανική εκδοχή δε θα αργούσε.

Τα 15 χρόνια που μεσολάβησαν δεν ξέρω αν θεωρούνται πολλά ή λίγα αλλά τώρα έφτασε η ώρα για το αμερικανικό remake.

Η υπόθεση, για όσους δεν έχουν δει την υπέροχη αυτή ταινία, αφορά σε έναν χήρο που δίνει την άδεια σε έναν φίλο του κινηματογραφικό παραγωγό να κάνει audition σε νεαρά κορίτσια για να βρει την επόμενη σύντροφό του.

Η …τυχερή, η Asami, κρύβει πολλά δολοφονικά ένστικτα και η ιστορία δεν εκτυλίσσεται όπως την είχαν στο μυαλό τους οι δύο φίλοι.

Το νέο project, σκέφτεται να το αναλάβει ο Mario Kassar, που έγινε γνωστός ως παραγωγός του Εξολοθρευτή, του Ράμπο και (κυρίως) του Βασικού Ενστίκτου.

Στη σκηνοθεσία και το σενάριο θα δούμε τον Richard Gray, τα γυρίσματα μάλλον θα ξεκινήσουν την επόμενη άνοιξη, αλλά για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν έχει ακουστεί κουβέντα ακόμα.

Μία παράκληση μόνο προς την παραγωγή: αν είναι το remake να μη βγει το ίδιο συγκλονιστικό όσο το γιαπωνέζικο (γιατί για καλύτερο, δύσκολο το βλέπω) μήπως να το αφήνατε; Εξάλλου, τα έχουμε πει πολλές φορές, αν δείτε ιαπωνικές ταινίες τρόμου, αποφύγετε τις αμερικανικές εκδοχές τους.