7 ερωτικά τρίγωνα για γέλια (και για κλάματα)

vicky
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

«Ο έρωτας γεννήθηκε για δύο και τρίτος δε χωράει μες τους δυο, γι' αυτό απ' τη ζωή σου εγώ θα φύγω, ο τρίτος φέρνει πάντα χωρισμό» έλεγε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης αλλά μάλλον είχε άδικο.

Μπορεί το γνωστό άσμα να καταδικάζει τα ερωτικά τρίγωνα αλλά οι ταινίες που ακολουθούν έχουν άλλη άποψη.

Η Bridget Jones τα ‘γραφε στο ημερολόγιό της αλλά με δυσκολία προσπαθούσε να τα εφαρμόζει. Εξάλλου, πόσο εύκολο είναι να αντισταθείς στον Hugh Grant; Και αν δεν προσπάθησε πια η κοπέλα; Ο έρωτας είναι τυφλός. Και ο Colin Firth, δε λέω καλός ήταν.

Κάπου εκεί λοιπόν, η Bridget μετά το «All by myself» βρέθηκε μπλεγμένη σε ένα απόλυτα κωμικό και ανυπέρβλητο κινηματογραφικό τρίγωνο.

Σε πιο σκοτεινές και εφηβικές καταστάσεις, η Bella στο «Twilight». Κάποτε ήταν το κιθαρίστας ή ντράμερ, τώρα στα 00s οι ιδιότητες έχουν αλλάξει άρδην. Βαμπίρ ή λυκάνθρωπος; Τρία μέρη η ιστορία, σαφής η επιλογή αλλά όσο να πεις, ένα ιδιόμορφο ερωτικό τρίγωνο έκανε την εμφάνισή του.

Της Kristen Stewart, της πάει προφανώς το ερωτικό τρίγωνο και έτσι συνέχισε με το «On the Road». Μεταξύ του Sam Riley και του Garrett Hedlund, το 2012, ο κινηματογραφικός της ήρωας, η 16άχρονη Μαριλού, περιπλανήθηκε στους δρόμους του Jack Kerouac, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Walter Salles.

«Vicky Christina Barcelona». Ο Woody Allen σκηνοθέτησε ερωτικές περιπέτειες όπως μόνο αυτός ξέρει. Δίκαια η Penelope Cruz απέσπασε το χρυσό αγαλματίδιο για μία φρενήρη εμφάνιση που ήταν με διαφορά ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει η συγκεκριμένη ταινία.

Matt Dillon, Neve Campbell και Denise Richards. Ένα τρίγωνο που λίγοι μπορούν να ξεχάσουν. Το «Wild Things» του 1998 υπήρξε μία ταινία σταθμός για το είδος της. Ένα εγκληματικό τρίγωνο σε ερωτικές και όχι μόνο περιπέτειες που καθόρισε τα 90s.

To «Shame» με τον Michael Fassbender, συζητήθηκε πολύ. Πάρα πολύ. Στη σκηνοθετική καρέκλα ο Steve McQeen και ένα σχεδόν διαστροφικό δράμα εκτίναξε την καριέρα του διάσημου ηθοποιού. Στα παράπλευρα «οφέλη» οι DeeDee Luxe και Calamity Chang.

«Sweet Home Alabama»  είπε η γλυκιά Reese Witherspoon το 2012 σε μία προσπάθειά της να επαναπατριστεί, αφήνοντας πίσω στη Νέα Υόρκη τον σύζυγό της. Εκεί θα ανακαλύψει πολλά.

Μεταξύ των οποίων και έναν παλιό έρωτα που μάλλον δεν έχει σβήσει. Ο Patrick Dempsey και ο Josh Lucas πάντως στους συμπρωταγωνιστικούς ρόλους αυτής της ρομαντικής κομεντί, δεν πρέπει να άφησαν τη Witherspoon με κάνενα παράπονο.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]