Μία κωμωδία με…αιμοβόρα ένστικτα

beth
ΤΡΙΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

H Beth πεθαίνει. Ο Zack συντετριμμένος από την ξαφνική απώλεια της κοπέλας του, είναι απαρηγόρητος. Όταν όμως βλέπει, ότι η Beth έχει…επιστρέψει νομίζει ότι έχει δεύτερη ευκαιρία.

Και την έχει αλλά μάλλον δεν εξελίσσεται όπως τη φανταζόταν. Το «Life after Beth» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Jeff Baena είναι μία έξυπνη κωμωδία. Δε συγκεντρώνει τεράστια ονόματα του Χόλιγουντ, δεν έχει τα τρομερά εφέ.

Ενδεχομένως να θυμίζει και μία σχεδόν επαγγελματική b-movie με ζόμπι. Και εκεί μάλλον θα εστιάσει και μία πιθανή εμπορική επιτυχία της.Το νέο τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, ξεκινά συγκινητικά. Σχεδόν τον λυπάσαι τον κακομοίρη τον Zack.

Όταν συνειδητοποιείς ότι η μεγάλη του αγάπη επιστρέφει, δεν σε απασχολεί πώς και γιατί. Τη στιγμή όμως που αρχίζει να…πεινάει, καταλαβαίνεις ότι αυτή η επιστροφή από τον τάφο μόνο καλό τέλος δεν θα έχει.

Η ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Sundance Film Festival τον Ιανουάριο και απέσπασε συμπαθητικές κριτικές.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τίποτα πρωτότυπο σεναριακά αλλά η εναλλαγή από κάτι τραγικό- το θάνατό της έφηβης πρωταγωνίστριας - σε κάτι υπερφυσικό- την επιστροφή της στη ζωή ως ζόμπι, σε κάτι ρομαντικό- η δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα- και τελικά στην ουσία της ταινίας, δηλαδή σε κάτι τραγελαφικό, τότε ναι, το συγκεκριμένο φιλμ έχει τα φόντα να μας κάνει να γελάσουμε. Με κάθε επιφύλαξη πάντως γιατί με τις κωμωδίες τα πράγματα είναι δύσκολα.

Πάντως ο πρωταγωνιστής Dane DeHaan (που τον είχαμε δει και στη 3D road movie των Metallica «Through the never») υποδύεται πολύ καλά έναν πιτσιρικά που καλείται να ανταπεξέλθει σε έναν ιδιόμορφο έρωτα.

Στους συμπρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τον επίσης υπέροχο John C. Reilly και την Aubrey Plaza στο ρόλο της Beth.