Νέο τρέιλερ για το (εν δυνάμει οσκαρικό) «Foxcatcher»

fox
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το «Foxcatcher» είναι η πραγματική, παράλογη ιστορία του ολυμπιονίκη Mark Schultz. Όχι, το «Foxcatcher» είναι η εξωπραγματική πορεία του ψυχοπαθή μεγιστάνα John du Pont.

Η ταινία, όπως έχουμε ξαναπεί, έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για τα Oscar. Η ερμηνεία του Steve Carell ως John Du Pont συγκλόνισε στην παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες τον περασμένο Μάιο. Έκτοτε, όλοι μιλούν για το χρυσό αγαλματίδιο που θα πάρει σπίτι του (κατά πάσα πιθανότητα).

Στο νέο τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, ο Carell λέει μόνο μία λέξη «good» και παίρνει μία βαθιά ανάσα, σα να ανακουφίστηκε. Σα να άκουσε αυτό που ήθελε να ακούσει.

Η ερμηνεία του είναι απότομη, λιτή, ένα πρόσωπο χωρίς συσπάσεις, απροσδιόριστο, σχεδόν τρομακτικό. Χωρίς υπερβολές. Ο ρόλος, σίγουρα τελείως αντίθετος από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει. Και αυτή η έκπληξη είναι από τα στοιχεία, που προσωπικά με κάνουν να περιμένω με ανυπομονησία τον Νοέμβριο που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες η ταινία του Bennett Miller «Foxcatcher».

Ο Channing Tatum ενσαρκώνει έναν ολυμπιονίκη και οι πρώτες κλεφτές ματιές από το τελευταίο τρέιλερ, που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, σε κάνουν να τον αξιολογήσεις σαν έναν πολύ ικανό ηθοποιό. Για Oscar δεν το βλέπω (εξάλλου είναι πολύ νωρίς ακόμα), αλλά η ερμηνεία του είναι ολοκληρωμένη στα συγκεκριμένα πλάνα και σίγουρα δε θυμίζει τύπους «Jump Street».

Έκπληξη βέβαια είναι και η εμφάνιση του Mark Ruffalo. Ο γόης του Χόλιγουντ τσαλακώνεται, αλλάζει, μεγαλώνει και ερμηνεύει έναν ρόλο, που του επιτρέπει να δείξει το υποκριτικό του ταλέντο.

Η μουσική είναι όσο υποβλητική χρειάζεται να είναι. Το ίδιο και τα χρώματα. Αλλά πιστέψτε με, στο ένα αυτό λεπτό, που διαρκεί το τρέιλερ, οι σιωπές είναι που κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]