Τέτοιος που είναι, χώρισέ τον

billy-zane
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Είσαι σε ένα καράβι με τον μελλοντικό σύζυγό σου. Αυτό χτυπάει σε παγόβουνο. Αρχίζει να βυθίζεται. Δεν περιμένεις μία ελάχιστη έστω βοήθεια, από τον άνθρωπό σου;

Όχι, αν είσαι η Kate Winslet στον Τιτανικό. Όπως απέδειξε η ιστορία του James Cameron, πολύ σοφά έκανε η πρωταγωνίστριά του και ερωτοτροπούσε με τον αυλικό, που δεν είχε στον ήλιο μοίρα- είχε όμως καλή καρδιά- Leonardo DiCaprio, γιατί ο επίσημος αγαπητικός ήταν απλά απαράδεκτος.

Ο  Billy Zane ως Caledon «Cal» Hockley ήταν πολύ πειστικός στο ρόλο του φιλοχρήματου, εγωκεντρικού συντρόφου, που αυτά που έπαθε τουλάχιστον τα άξιζε.

Στην κατηγορία των «κακών» συντρόφων θα βάλω και τον Edward Cullen, το βαμπίρ από το «Twilight» και θα σας το αιτιολογήσω ευθύς αμέσως. Προσπερνώ το γεγονός ότι ως σύντροφος έχει βάλει την αγάπη της ζωής του (υποτίθεται) σε ύψιστο κίνδυνο και την κυνηγούσαν να τη σκοτώσουν ό,τι θνητό και πεθαμένο ον υπάρχει.

Προσπερνώ επίσης το γεγονός ότι «για το καλό της» την παράτησε αλλά όλο σε εκείνη ξαναγυρνούσε. Αλλά να μπαίνει κρυφά στο δωμάτιό της και να την παρακολουθεί όταν κοιμάται είναι το λιγότερο ανατριχιαστικό.

Για τον Jared Leto δεν έχω να πω πολλά. Στην υπέροχη ταινία του Darren Aronofsky, «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» οδήγησε την κοπέλα του στην πορνεία για να διασφαλίσει τα ναρκωτικά του. Απλά, λιτά και απέριττα δεν τον λες και… boyfriend material.

Από την άλλη, ο Christian Bale ήταν πειστικότατος ως «American Psycho» αλλά κανείς δε μπορεί να υποστηρίξει ότι η σύντροφός του, η Reese Witherspoon, ξέρει να κρίνει χαρακτήρες. Μπορεί αυτή να μην προσπάθησε να τη σκοτώσει, αλλά αν έχει ξεκληρίσει ό,τι θηλυκό κυκλοφορεί στη γειτονιά, τι τον θες;

Τα ίδια και χειρότερα έκανε, αν θυμάστε καλά και ο μορφονιός των 90s, Skeet Ulrich που υποδύθηκε τον Billy Loomis στο «Scream». Όχι μόνο επιχείρησε να σκοτώσει τη Neve Campbell αλλά μαζί με τον κολλητό του άρχισαν να σφάζουν ό,τι περπατούσε και ανέπνεε.

Teenagers serial killers χωρίς έλεος δηλαδή. Πολλά τα κατάλοιπα αλλά η Neve Cambell έπρεπε να το φανταστεί…μπρος στα κάλλη (του), τι ‘ναι ο πόνος (της);

Σόφη Ζιώγου
[email protected]