Η «εξαφάνιση» του Ben Affleck

gone
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Χωρίς πτώμα, χωρίς το όπλο του φόνου, η μόνη ελπίδα για την εξιχνίαση του μυστηρίου είναι η ομολογία.

Ο Ben Affleck με τον αέρα του οσκαρικού πλέον και έχοντας αποτάξει τις κακές και εύπεπτες επιλογές της καριέρας του πρωταγωνιστεί στο «Gone Girl» του David Fincher.

Fincher σημαίνει Benjamin Button, Social Network, Fight Club και Se7en. Ειδικά μάλιστα το τελευταίο φιλμ είναι αυτό που επιβεβαιώνει την όποια σκέψη για μία πολλά υποσχόμενη ιστορία μυστηρίου.

Με το άκουσμα της ιστορίας, που φέρει την υπογραφή της Gillian Flynn, αλλά και όλων των ονομάτων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ταινία, οι προσδοκίες πολλών αυξήθηκαν. Πολλοί μίλησαν για μία νέα εν δυνάμει υποψηφιότητα για Oscar για τον Affleck.

Πολύ νωρίς, θα πω εγώ, αν και η σφραγίδα Fincher ανοίγει πόρτες.

Μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο trailer της ταινίας στο youtube και είναι αρκετά σκοτεινό. Τόσο όσο πρέπει, για να σε βάλει στα άδυτα ενός μυστηρίου. Η σύζυγος του Affleck αγνοείται. Ο ίδιος πρωτοστατεί σε μια καμπάνια, προκειμένου να βρεθεί. Μήπως όμως αυτός είναι ο δολοφόνος; Ποιος είναι ο μυστηριώδης άντρας που προθυμοποιείται να βοηθήσει; Και γιατί;

Στην ταινία ακούγεται και η «αγνοούμενη» σύζυγος. Ακούγονται οι σκέψεις της. Τα μυστικά της, όπως η ίδια τα είχε αποτυπώσει στο χαρτί. Σκηνοθετικά η ταινία φαίνεται πολύ προσεγμένη. Είπαμε Fincher.

Χωρίς υπερβολές και αρκετά την ουσία του θέματος. Δεν παρεκτρέπεται σε παράλληλες και ανούσιες ιστορίες. Ο Ben Affleck κυρίαρχος του παιχνιδιού μοιάζει να έχει πιάσει το νόημα, του τι χρειάζεται μία οσκαρική «στόφα».

Ο Neil Patrick Harris πολύ μακριά από το «How I met your mother» δείχνει ότι μπορεί η κωμωδία να είναι στο αίμα του, αλλά μάλλον στις φλέβες του κυλά και κάτι από μυστήριο.

Εν ολίγοις, η ταινία έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει μία από τις πολυσυζητημένες της χρονιάς, αλλά ας έχουμε μία επιφύλαξη. Προσωπικά πάντως μου άφησε την ίδια αίσθηση, που είχα όταν είδα δει το «Ένοχο Μυστικό» (What lies Beneath) με τον Harrison Ford και τη Michelle Pfeiffer, αν και εύχομαι το «Gone Girl» να  έχει καλύτερη τύχη.

Αλλά η απόφαση μάλλον θα βγει μετά τις 2 Οκτωβρίου, που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]