Ποιος είναι ο νέος φίλος της ...Αμελί;

kid
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ο Jean-Pierre Jeunet, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Αμελί» μας συστήνει έναν εξαιρετικό φίλο του, τον «Απρόβλεπτο κύριο Σπίβετ».

Ο κ. Σπίβετ είναι ενδιαφέρον τύπος. Έξυπνος, ταλαντούχος. Χαρισματικός. Ο κ. Σπίβετ είναι ένα δεκάχρονο παιδί-θαύμα, με εκπληκτική έφεση και αγάπη για την επιστημονική έρευνα.

Ένας διαφορετικός και μοναδικά υπέροχος νεαρός με άσβεστο πάθος για τη χαρτογράφηση και τις εξεζητημένες εφευρέσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα απομονωμένο οικογενειακό ράντσο, κάπου στη μέση του αμερικάνικου πουθενά, εκεί που το ανθρώπινο μάτι μπορεί να περιπλανάται για πάντα ελεύθερο στις ατελείωτες πεδιάδες της Μοντάνα.

Εκεί ζει ο απρόβλεπτος κος Τ.Σ. Σπίβετ, που φαντάστηκε και δημιούργησε ο Reif Larsen. Τον εξαιρετικό αυτό χαρακτήρα και την ιστορία του μεταφέρει στην οθόνη Jean-Pierre Jeunet  με σύμμαχό του η εξαιρετική Dr. Clair, κατά κόσμον Helena Bonham Carter.

Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet, πρωταγωνιστούν: Helena Bonham Carter, Kyle Catlett, Robert Maillet, Callum Keith Rennie, Judy Davis. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.