Έξαλλος o George Clooney με τη Daily Mail

clooney
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Εκνευρισμένη αλλά και διευκρινιστική ήταν η απάντηση του διάσημου ηθοποιού George Clooney στα δημοσιεύματα της Daily Mail, αναφορικά με τις αντιρρήσεις της μέλλουσα πεθεράς του για τον επικείμενο γάμο του.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν η Daily Mail δημοσίευσε κείμενο που ανέφερε ότι η μητέρα της αρραβωνιαστικιάς του Clooney, Amal Alamuddin, έχει μιλήσει στη «μισή Βηρυτό για τις αντιρρήσεις της για το γάμο λόγω θρησκευτικών διαφορών», επικαλούμενη μάλιστα πηγές του περιβάλλοντός της.

Ο Clooney, που δεν συνηθίζει να απαντά στα tabloids έγραψε σε ανακοίνωσή του «Θέλω να μιλήσω για την ανευθυνότητα της Daily Mail στο ρεπορτάζ του τεύχους της Δευτέρας. Σπάνια απαντώ σε tabloids,εκτός και αν αφορά σε κάποιον άλλον, στην ασφάλεια και την ευζωία του.

Η Daily Mail δημοσίευσε μία κατασκευασμένη ιστορία αναφορικά με τις αντιρρήσεις της μητέρας της αρραβωνιαστικιάς μου για το γάμο μας εξ’ αιτίας θρησκευτικών διαφορών. Αναφέρει ότι η μητέρα της Amal έχει πει στη «μισή Βυρηττό» ότι δεν επιθυμεί αυτό το γάμο. Κοροϊδεύει τη θρησκεία των Δρούζων, που καταλήγει με το θάνατο της νύφης. Να το επαναλάβω: με το θάνατο της νύφης.

Τίποτα σε αυτήν την υπόθεση δεν είναι πραγματικότητα. Η μητέρα της Amal δεν πρεσβεύει αυτή τη θρησκεία. Δεν έχει πάει στη Βηρυτό από τη στιγμή που εγώ και η Amal ξεκινήσαμε να βγαίνουμε και σε καμία περίπτωση δεν είναι ενάντια σε αυτόν τον γάμο».

Στο ίδιο ύφος, ο ηθοποιός συνεχίζει «Η ανευθυνότητα, να εκμεταλλευτεί κάποιος τις θρησκευτικές διαφορές, όπου δεν υπάρχουν, είναι τουλάχιστον αμέλεια και πιο σωστά επικίνδυνο.

Έχουμε οικογένεια σε όλο τον κόσμο και η ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε να πυροδοτήσει αντιδράσεις από οποιοδήποτε μέρος (του κόσμου)  για τον έναν και μοναδικό λόγο, να πουλήσει φύλλα πρέπει να είναι εγκληματική.

Είμαι γιος δημοσιογράφου. Αποδέχομαι την ιδέα ότι η ελευθερία του λόγου μπορεί να είναι μια ενόχληση για την προσωπική μου ζωή κάποιες στιγμές.

Η Daily Mail, περισσότερο από κάθε άλλο οργανισμό που αυτοαποκαλείται ΜΜΕ, έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι τα γεγονότα δεν έχουν καμία σημασία για τα άρθρα που κατασκευάζουν».

Σύμφωνα με το USA Today, η Mail δεν έχει απαντήσει ακόμη.