Νέες κινηματογραφικές εκπλήξεις από τον Ρομάν Πολάνσκι

nees-kinimatografikes-ekplikseis-apo-ton-roman-polanski

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Ο Ρομάν Πολάνσκι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βραβευμένο θεατρικό έργο της Γιασμίνα Ρεζά «Ο θεός της σφαγής» και παράλληλα ετοιμάζει άλλο ένα θρίλερ μυστηρίου με κεντρικό ήρωα έναν συγγραφέα.

Ο διάσημος σκηνοθέτης ολοκληρώνει το «Carnage» και σχεδιάζει το επόμενο «χτύπημα» του με την αληθινή ιστορία ενός δολοφόνου-συγγραφέα.

Ο Ρομάν Πολάνσκι δουλεύει αυτόν τον καιρό πάνω στην δραματική ταινία «Carnage» με τους Κέιτ Γουίνσλετ, Κρίστοφ Βαλτζ, Τζόντι Φόστερ και Τζον Ράιλι που είναι βασισμένη στο βραβευμένο θεατρικό έργο της Γιασμίνα Ρεζά «Ο θεός της σφαγής». (Το εν λόγω θεατρικό της Ρεζά το είδαμε φέτος στην Αθήνα στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian, η επόμενη παραγωγή του Πολάνσκι θα είναι μια ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Κρίστιαν Μπάλα. Σεναριογράφος της ταινίας φέρεται να είναι ο Τζέρεμι Μπροκ, ο οποίος είχε βάλει την υπογραφή του και στο «The Last King of Scotland».

Ο Κρίστιαν Μπάλα είναι συγγραφέας βιβλίων και καταδικάστηκε για τον φόνο ενός επιχειρηματία που διέπραξε το 2000 στην Πολωνία. Αρχικά οι έρευνες της αστυνομίας ήταν άκαρπες, όμως ένας επιθεωρητής κατόρθωσε να διαλευκάνει τον φόνο, χάρη στα συγγραφικά... καυχήματα του Μπάλα.

Ο Κρίστιαν Μπάλα είχε εκδώσει το 2003 ένα μυθιστόρημα στο οποίο ο κεντρικός ήρωας, ονόματι «Κρις» διαπράττει ένα φόνο που είχε πολλές ομοιότητες με τον φόνο του γνωστού επιχειρηματία. Μετά από περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας, αποκαλύφθηκε ότι το θύμα είχε γνωριστεί με την πρώην σύζυγο του Μπάλα σε νυχτερινό κέντρο και εν τέλει ο συγγραφέας καταδικάστηκε για φόνο εκ προμελέτης.