Ο Μαντέλα, ο Guy Ritchie και ο Βασιλιάς Αρθούρος

guy
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί, οι φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους άντρες;

Το κοινό τους σημείο είναι ο Idris Elba. Σύνδεση πρώτη: έχει υποδυθεί τον Νέλσον Μαντέλα στη βιογραφική ταινία του 2013 «Μαντέλα: Ο δρόμος προς την ελευθερία».

Σύνδεση δεύτερη: Έχει συνεργαστεί με τον Guy Ritchie το 2008 στο RocknRolla. Σύνδεση τρίτη: ο Guy Ritchie ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την ιστορία του Βασιλιά Αρθούρο και καλοβλέπει τον Elba (όχι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο προφανώς) αλλά για να υποδυθεί το δεξί χέρι του πανίσχυρου Βασιλιά, εκείνον του θρύλου Bedivere.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο κλειδί, που η ιστορία του ξεκινά από τον 10ο αιώνα. Αν και είχε ένα χέρι, υπήρξε μέλος της Στρογγυλής Τραπέζης του μυθικού Ουαλού Βασιλιά, με κυρίαρχη θέση στη λήψη αποφάσεων. Ο θρύλος λέει ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή του Excalibur στην Κυρία της Λίμνης.

Στην κινηματογραφική μεταφορά βέβαια, άγνωστο παραμένει πόσο ο Guy Ritchie θα μείνει πιστός στην ιστορία, ωστόσο «Οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης: Βασιλιάς Αρθούρος» ξεκινούν σιγά σιγά να μαζεύονται με τον χαρισματικό Idris Elba να είναι η πρώτη πρόταση του σκηνοθέτη.

Το κάστινγκ θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα ενώ η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες της Μεγάλης Βρετανίας σε ακριβώς 2 χρόνια απο σήμερα, δηλαδή στις 22 Ιουλίου του 2016.