Πόσα χρήματα έβγαλαν οι διάσημοι ηθοποιοί τον τελευταίο χρόνο;

rich
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Το Χόλιγουντ πληρώνει. Κρίση ή όχι, οι παραγωγές έχουν χρήματα και τα διαθέτουν χωρίς έλεος, πολλές φορές.

Αλλά δικά τους είναι. Ας τα κάνουν ότι θέλουν. Και αυτό που θέλουν είναι να χρυσοπληρώνουν τους διάσημους ηθοποιούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τους αποφέρουν εκατομμύρια δολάρια.

Κάπως έτσι, η λίστα Forbes μας ενημερώνει για εκείνη την πρώτη δεκάδα των ηθοποιών, που από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον φετινό Ιούνιο, γέμισαν τις τσέπες τους με πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Robert Downey Jr - 75 εκατ. δολάρια

Στην κορυφή της λίστας Forbes, ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει ουσιαστικά «δεύτερη καριέρα». Θεωρείται πλέον αναντικατάστατος στους ρόλους του και έχει βγάλει από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014, 75 εκατ. δολάρια πρωταγωνιστώντας σε ταινίες όπως οι «Iron Man» και «Avengers».

Dwayne Johnson - 52 εκατ. δολάρια
Με τις ταινίες «GI Joe» και «Fast and Furious», ο Johnson έχει ξεπεράσει πλέον τον τίτλο του The Rock. Στην τελευταία του ταινία μάλιστα «Ηρακλής: Οι Θρακικοί Πόλεμοι», που θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από αύριο Πέμπτη 24 Ιουλίου, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και θα προσπαθήσει να μας πείσει για τις μάχες του μυθικού ήρωα σε μία, όπως φαίνεται, blockbuster παραγωγή.

Bradley Cooper - 46 εκατ. δολάρια

Ο Cooper, έχει την ικανότητα να ισορροπεί, να αλλάζει και να πείθει. Η ταινία «Hangover» εκτόξευσε την καριέρα του και τα οικονομικά του στα ύψη αλλά οι πρωταγωνιστικοί του ρόλοι στους… οδηγούς αισιοδοξίας και διαπλοκής, του χάρισαν δύο συνεχόμενες υποψηφιότητες για Oscar Α’ και Β’ ανδρικού ρόλου, αντίστοιχα.

Leonardo DiCaprio - 39 εκατ. δολάρια
Αν και ως «Λύκος της Wall Street»,  δίπλα στον Martin Scorsese του χάρισε την πέμπτη υποψηφιότητά του για Oscar, ο άτυχος στη συλλογή χρυσών αγαλματιδίων, Leo, παραμένει ένα από τα γερά ονόματα του Χόλιγουντ. Έτσι, η συμμετοχή του σε μεγάλες παραγωγές είναι δεδομένη. Όπως και τα 39 εκατομμύρια δολάρια, που συγκέντρωσε μέσα στον τελευταίο χρόνο δουλειάς του.

Chris Hemsworth - 37 εκατ. δολάρια

Με κέρδη 37 εκατ. δολαρίων ακολουθεί ο Chris Hemsworth. Ο κινηματογραφικός «Θορ» αν και μόλις 31 ετών έχει καταφέρει να κάνει το Χόλιγουντ να τον προσέξει τόσο ώστε μέσα σε ένα χρόνο να βγάλει το ευφάνταστο αυτό ποσό.

Liam Neeson - 36 εκατ. δολάρια
Ο Liam Neeson έχει πει ότι βλέπει τη δουλειά του ως εργασιοθεραπεία. Ότι δουλεύει για να μην πονά από τον άδικο χαμό της συζύγου του, ηθοποιού και κόρης της Vanessa Redgrave, Natasha Richardson. H «θεραπεία» του αυτή βέβαια εκτός από ψυχολογική υποστήριξη του πρόσφερε και την 6η θέση στη λίστα Forbes με 36 εκατ. δολάρια.

Ben Affleck - 35 εκατ. δολάρια
Με το δεύτερο Oscar για το «Argo» να του δίνει …πάτημα στη λίστα των σκηνοθετών, ο Ben Affleck δεν πτοείται και παρά το γεγονός ότι οι φαν δεν τον θέλουν να αναλάβει τη θέση του Batman στην πολυαναμενόμενη ταινία, ο αμερικανός ηθοποιός συνεχίζει απτόητος να βγάζει πολλά, μα πάρα πολλά εκατομμύρια.

Christian Bale - 35 εκατ. δολάρια
Ο …πρωτότυπος Batman και συγκλονιστικός ηθοποιός Christian Bale ισοβαθμεί στα κέρδη με τον Affleck. Μια δεύτερη υποψηφιότητα για Oscar Α’ ανδρικού ρόλου φέτος (έχει ήδη κερδίσει ένα το 2010 για την ερμηνεία του στο «The fighter») με τον «Oδηγό Διαπλοκής» και 35 εκατ. δολάρια ήταν η ...σούμα του τελευταίου χρόνου. Μένει να δούμε τι του επιφυλάσσει το 2014 με τον «Μωυσή» του Ridley Scott να βρίσκεται προ των πυλών της μεγάλης οθόνης.

Will Smith - 32 εκατομμύρια δολάρια
Με το κυνήγι της ευτυχίας έπεισε το Χόλιγουντ ότι δεν είναι πλέον ο άγουρος «Πρίγκιπας του Bel-Air». Έτσι κάπως απέσπασε δίκαια τη μία και μοναδική μέχρι σήμερα υποψηφιότητά του για Oscar.

Με τα χρόνια ο Will Smith εξελίχθηκε και οι blockbuster παραγωγές τον προτίμησαν. Μεταξύ αυτών και το «After Earth», που αν και στην αμερικανική αγορά δεν τα πήγε πολύ καλά, τα κέρδη από το εξωτερικό του χάρισαν την 9η θέση στη λίστα Forbes.

Mark Wahlberg - 32 εκατ. δολάρια

Ότι ο Mark Wahlberg αξίζει τα λεφτά του είναι γνωστό (έστω και αν μιλάμε για εκατομύρια δολάρια). Ξεκινώντας από το «Ted» το 2012 αλλά συνεχίζοντας με το πολεμικό δράμα «Μόνος Επιζών», η καριέρα του αρχίζει να παίρνει την ανοδική πορεία που της αρμόζει.

Αλλά ο Wahlberg δεν επαναπαύεται μόνο στην υποκριτική του δεινότητα. Το ταλέντο του ως τηλεοπτικός παραγωγός είναι γνωστό. Η εταιρεία του κάνει θραύση με σειρές όπως το «Entourage» - που αναμένεται στις αμερικανικές τηλεοπτικές οθόνες σύντομα- και το «Boardwalk Empire» που προβάλλεται στο HBO.

Όλες αυτές του οι δραστηριότητες τον έφεραν στο νούμερο 10 της διάσημης λίστας Forbes με τους πιο κερδοφόρους ηθοποιούς της τελευταίας χρονιάς.