Το πολλά υποσχόμενο τρέιλερ των Αγώνων Πείνας

hunger
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Όποιος έχει δει τη δυστοπική αυτή κινηματογραφική επιτυχία έχει πολλές απαιτήσεις.

Και όχι άδικα. Αλλά από ό,τι φαίνεται δε θα μείνουμε καθόλου παραπονεμένοι. Το νέο τρέιλερ για το «Hunger Games: The Mockingjay Part 1», όπως κυκλοφόρησε στο youtube, ξεκινά απλά, λιτά. Σα να σου αφηγείται κάποιος μία ιστορία.

Δεν πολυθυμίζει την ένταση που χαρακτηρίζει την ταινία, αλλά δε θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθείς ότι τα όπλα που κουβαλάει στην πλάτη της η Jennifer Lawrence έχει σκοπό να τα χρησιμοποιήσει και σύντομα μάλιστα.

Η Lawrence έχει κάνει «όνομα» με τις πολεμικές της ικανότητες. Ο λαός χρειάζεται έναν αρχηγό. Έναν προστάτη. Εκείνον που θα τον οδηγήσει στη λυτρωτική του επανάσταση. Και τον βρίσκει φυσικά στο πρόσωπο της νεαρής από την Επαρχία 12.

«Our Leader the Mockingjay». Αυτό είναι το σύνθημα, που σύντομα γίνεται πράξη και κάπως έτσι ο πόλεμος ξεκινά. Απότομα, σχεδόν απροειδοποίητα, η μάχη σώμα με σώμα καταλαμβάνει την οθόνη. Το τρέιλερ δίνει μία πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει. Φυσικά μας ανοίγει την όρεξη, όπως οφείλει εξάλλου.

Η σκηνή με τους επαναστάτες να σκαρφαλώνουν με περισσή άνεση και μαεστρία στα δέντρα για να ξεφύγουν από τους πάνοπλους δυνάστες τους είναι υπέροχη. Σου αφήνει την αίσθηση ότι όλα εδώ ξεκινούν. Γιατί προφανώς η ανάγκη για ελευθερία είναι πιο ισχυρή από τα όπλα. Και αυτό διαφαίνεται.

Στα plus της ταινίας, φυσικά η παρουσία του Phillip Seymour Hoffmann. Ο εκλιπών ηθοποιός κατάφερε να αφήσει το στίγμα του. Η επιβλητική φωνή του κυριεύει το πλάνο και η χαρακτηριστική του ερμηνεία κερδίζει μία ακόμα φορά τις εντυπώσεις.

Και όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του Προέδρου Snow.