Από την Πάτμο στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ

fade-in
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η Ζακλίν Λέντζου τόλμησε, έγραψε και πήρε το εισιτήριο για τη νέα της ταινία, με τίτλο «Luz».

Το σενάριο της νεαρής κινηματογραφίστριας κέρδισε τις εντυπώσεις και έγινε ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού σεναρίου μικρού μήκους FADE IN που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου και ο ΟΤΕ TV.

Κάπως έτσι η Ζακλίν Λέντζου θα δει το σενάριο της να γίνεται ταινία το φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή  SUGARHIGH FILMS και OTE TV.

Η ίδια δήλωσε για αυτήν της τη διάκριση «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν το περίμενα καθόλου και ανυπομονώ να πάω στην παραγωγή και να αρχίσουμε να δουλεύουμε».

Δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός καθώς το βραβείο περιλαμβάνει ολοκληρωμένη υποστήριξη της ταινίας σε όλα τα στάδια παραγωγής (Script editing του σεναρίου, Casting και location scouting στην Αθήνα, Συνεργείο και εξοπλισμός για γύρισμα μέχρι πέντε ημέρες, Ολοκληρωμένο post production - editing, sound design, music recording, mixing, grading, after effects για τους τίτλους, υποτιτλισμός & DCP).

Την πενταμελή επιτροπή που της χάρισε τη διάκριση απαρτίζουν οι Τάσος Μπουλμέτης (σκηνοθέτης), Αλεξάνδρα Μπουσίου (παραγωγός), Στηβ Κρικρής (σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου), Γρηγόρης Κοκκινάκης (προϊστάμενος κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD), και Αγάθη Δαρλάση (σεναριογράφος, SUGARHIGH lab director, επικεφαλής διαγωνισμού).

Πλέον το «Luz» θα περιμένουμε να το δούμε στους κινηματογράφους ενώ θα ξεκινήσει και το ταξίδι του στα κυριότερα διεθνή φεστιβάλ του κόσμου.

Όσο για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του μέχρι και τις 30 Ιουλίου.