6 ηθοποιοί που αρνήθηκαν τη δημοσιότητα

left
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Τη στιγμή που οι Χολιγουντιανοί σταρ απολαμβάνουν χρήμα, δημοσιότητα και λάμψη, υπάρχουν και οι πιο συνειδητοποιημένοι, που αποφασίζουν ότι «enough is enough!».

Εκείνοι δηλαδή που γεύτηκαν τη δημοσιότητα και αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα απλά να την «εγκαταλείψουν». Πρώτος και καλύτερος ο Sean Connery.

Με την καριέρα του να ξεκινά στη δεκαετία του ’50, ο κινηματογραφικός υπερκατάσκοπος (κλασική αξία. Ο καλύτερος Bond που έχει υπάρξει αν και ο Craig τον αντικατέστησε επάξια) αφού ήπιε το μαρτίνι του, γνώρισε και κάμποσα κορίτσια, σταμάτησε να σώζει τον κόσμο και το 2006 αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί επίσημα από την υποκριτική.

Και το ‘κανε…σχεδόν, αν εξαιρέσει κανείς ότι δάνεισε τη φωνή του σε έναν ήρωα animation τo 2012, για την ταινία Sir Billi. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι προσφορές έπεφταν και συνεχίζουν να πέφτουν βροχή για τη συμμετοχή του σε ταινία.

Λίγο πιο παλιά αλλά ίσως ακόμα πιο διάσημος ο Cary Grant. Ένα από τα πιο σπουδαία κινηματογραφικά είδωλα του αμερικανικού σινεμά, πρωταγωνίστησε σε αισθηματικές κομεντί και όχι μόνο των 40s και 50s.

Μόλις όμως το 1966 γεννήθηκε η μία και μοναδική του κόρη, η Jennifer, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μεγάλη οθόνη, αν και παρέμεινε στα καλλιτεχνικά έχοντας συμβουλευτικό ρόλο πια. Τότε ήταν 62 ετών.

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα, που δεν έχουν ειπωθεί για το πιο διάσημο παιδί θαύμα της 7ης Τέχνης. Η Shirley Temple ήταν τόσο διάσημη που κυκλοφορούσαν κούκλες, ρούχα με το όνομά της και την εικόνα της τυπωμένη.

Και αυτό μπορεί να ακούγεται φυσιολογικό σήμερα αλλά τότε ήταν τα 30s. Άλλη εποχή. Βέβαια, αν και ως παιδί είχε επιτυχία, ως ενήλικας (ή καλύτερα ως έφηβη) δυσκολεύτηκε να βρει ρόλους. Γι’ αυτό και στα 22 της χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την ηθοποιία. Την ανακοίνωση αυτή έκανε στις 16 Δεκεμβρίου του 1950.

Η τελευταία της εμφάνιση βέβαια ήταν το 1963 στην τηλεοπτική σειρά «The Red skeleton Hour». Αφιερώθηκε στις φιλανθρωπίες και έγινε πρέσβειρα σε 2 χώρες.

Στα 90s, ο Jonathan Taylor Thomas ήταν ένα πανέμορφο και ταλαντούχο πιτσιρίκι που μας συστήθηκε ως «Randy» στην τηλεοπτική κομεντί «Ο μαστροχαλαστής» (ελληνική μετάφραση, ο πρωτότυπος τίτλος ήταν Home Improvement).

Και ενώ όλα έμοιαζαν ότι κάποια στιγμή θα τον βλέπαμε να πρωταγωνιστεί στο κόκκινο χαλί του Χόλιγουντ, εκείνος το 1998 αποφάσισε να φύγει από τα φώτα της δημοσιότητας και να γίνει φοιτητής στο Harvard, μάλιστα. Ωστόσο κάτι ρολάκια συνέχιζε να τα παίζει σε τηλεοπτικές σειρές χωρίς να κάνει καμία καριέρα όμως.

Ghostbusters, Spaceballs, Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά μας: ο Rick Moranis, ο εφευρέτης- πατέρας πρωταγωνίστησε σε blockbuster των 80s -90s και κέρδισε και υποψηφιότητα για Grammy καθότι είναι και μουσικός.

Ωστόσο ο θάνατος της συζύγου του το 1991, τον έκανε να πάρει τη μεγάλη απόφαση και έτσι 6 χρόνια αργότερα, το 1997 αποσύρεται οριστικά από τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις. Μόνο τη φωνή του έχει δανείσει σε κάποια κινούμενα σχέδια.

Ως «Ματίλντα» δίπλα στον Danny DeVito και τη σύζυγό του Rhea Perlman, η Mara Wilson έκλεψε τις εντυπώσεις. Η γλυκύτατη πιτσιρίκα είχε ξεκινήσει από το 1993 να γοητεύει τη μεγάλη οθόνη με την εμφάνισή της στο οσκαρικό «Mrs. Doubtfire».

Ωστόσο, παρά την αναγνωρισιμότητά της, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δημιουργική γραφή. Την ηθοποιία πάντως τη διατηρεί ακόμα ως χόμπι.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]