Αναλώσιμοι 3: Κάτι cult κουρασμένα παλικάρια προκαλούν χάος

expe2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Wesley Snipes, Mel Gibson, Andonio Banderas και Harrison Ford είναι οι …νέοι ήρωες της απόλυτης δράσης.

Το τρέιλερ της ταινίας Expendables 3 (οι Αναλώσιμοι δηλαδή), που βγαίνει στις αίθουσες στις 14 Αυγούστου (αν και πρόσφατα διέρρευσε στο internet), κυκλοφόρησε στο youtube και είναι απολαυστικό.

Για να είμαι ειλικρινής, οι ταινίες τέτοιου είδους που απαρτίζονται από κάτι πάλαι ποτέ παλικαράδες (o Jason Statham από προσωπική επιλογή εξαιρείται) δε με ενθουσιάζουν.

Αλλά αυτή μοιάζει απολαυστική. Ο Stallone έχει μαζέψει όποιον ήξερε από τα 80s-90s, εχθρούς και φίλους από τα ρινγκ και αποφάσισε να κάνει τη συνέχεια του Expendables 2 του 2012.

Το τρέιλερ έχει δράση. Πολλή δράση. Και ένταση. Φωτιές, εκρήξεις υπερβολικές αλλά απαραίτητες, χιούμορ άλλης… ηλικίας αλλά απολαυστικό στο μέτρο που χρειάζεται και όλους τους μυς περασμένων δεκαετιών σε ένα πλάνο.

Το six pack δίνει και παίρνει, αν και λιγότερο σφριγηλό (αλλά για να είμαστε ειλικρινείς πόσοι από μας θα το διαθέτουν στην ηλικία τους; Κανείς. Άρα αξιέπαινοι) και στην ουσία βλέποντας κάποια λεπτά από την περιπέτεια που μας έχουν ετοιμάσει μάλλον θα μπορούσε με άνεση να πει κανείς ότι «το λέει η περδικούλα τους» που λέει και ο σοφός λαός.

Σεναριακά μην περιμένετε εκπλήξεις και σοκαριστικές ανατροπές. Η επίλεκτη ομάδα των Αναλώσιμων δέχεται επίθεση εκ των «πρώην» έσω και απειλείται με διάλυση. Αλλά οι Αναλώσιμοι- που μόνο αναλώσιμοι δεν είναι- αποδεικνύουν ότι ξέρουν να επιβιώνουν με όποιο κόστος και τιμή, πάνω απ’ όλα.

Το βαρύ πυροβολικό, δηλαδή το καστ, είναι πανέτοιμο να παλέψει για την ομάδα και για να μας πείσουν ότι όταν θες κάτι πολύ μπορείς να το καταφέρεις. Εκρηκτικό…μάθημα ζωής δηλαδή.  Μια ματιά μάλλον θα πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]