Πριν καν γίνουν γνωστοί...

jolie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Όλοι από κάπου ξεκινούν. Ακόμα και η αφρόκρεμα του αμερικανικού σινεμά, πριν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας 7ης Τέχνης, έκανε ένα μικρό πέρασμα από κάποιο τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό πλάνο.

Μπορεί σήμερα η Jennifer Lawrence να χαίρεται χρήμα και δόξα στο Χόλιγουντ αλλά τη θυμάται κανείς στην τηλεοπτική σειρά «Monk»; Φυσικά και όχι γιατί υποδυόταν τη μασκότ της σχολικής ομάδας. Ο ρόλος της ήταν να πηδήξει πάνω στο πρωταγωνιστή Tony Shalhoub κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και το έκανε, με ...οσκαρικές αξιώσεις.

Πλέον είναι το μισητό αγόρι του Game of Thrones. Το 2005 όμως ο Jack Gleeson ή King Joffrey αν προτιμάτε, ήταν ένα πιτσιρίκι στο «Batman Begins» του Christopher Nolan. Δεν ήταν και άσχημη αρχή. Πάντως φυσιογνωμικά ελάχιστες είναι οι αλλαγές.

Όσο για τον Elijah Wood, είχε μπει από μικρός στα βάσανα, αφού υποδύθηκε ένα πιτσιρίκι που παίζει Video Game στο «Επιστροφή στο Μέλλον 2», δίπλα στον Michael J. Fox.

Ο οσκαρικός πλέον Matthew McConaughey πολύ πριν ξεκινήσει τις εύπεπτες περιπέτειες, που τον έκαναν αναγνωρίσιμο αλλά δεν ανέδειξαν το ταλέντο του, έκανε ένα πέρασμα (φυσικά αναδεικνύοντας το κορμί του) ως Larry Dickens στο «Unsolved Mysteries». Αυτό έγινε το 1992 και ο χαρακτήρας του σύντομα κατέληξε νεκρός. Πρώτη εμφάνιση γαρ.

Ο Johnny Depp είναι παλιά καραβάνα πλέον στο Χόλιγουντ. Έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς, έχει σαγηνεύσει τον γυναικείο πληθυσμό και έχει δεχτεί όμως και τα πυρά πολλών για ορισμένες κακές επιλογές που έχει κάνει. Η πρώτη φορά που βγήκε στο γυαλί ήταν για να υποδυθεί τον Glen Lantz στην ταινία «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες». Είχε λίγες ατάκες, ελάχιστη ώρα πριν ο Freddie μπει στο πλάνο και πράξει τα δέοντα.

Στις 21 του μήνα βγαίνει το Sin City 2: A dame to kill for στις ελληνικές αίθουσες. Η νέα προσθήκη ακούει στο όνομα του ταλαντούχου Joseph Gordon-Levitt, που τον εκτιμήσαμε στο «Inception», το δικό του «Don Jon», το «50/50» κ.λπ. H παρθενική του εμφάνιση όμως έγινε το 1988 ως ο αξιαγάπητος Rounder στο «Stranger On My Land» με τα χαρακτηριστικά τεράστια γυαλιά του.

Τέλος, η σταρ Angelina Jolie πρωτοεμφανίστηκε στην οθόνη σε ηλικία μόλις 7 ετών. Δίπλα στον πατέρα της Jon Voight, η Angelina έπαιξε το 1982 της Tosh στην ταινία «Looking to Get Out» και ήταν αξιολάτρευτη.