Έχουμε νέα από τους «Αγώνες Πείνας»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Και όχι ένα, ούτε δύο αλλά έξι νέα πόστερ, που η αλήθεια είναι ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όταν υπάρχει ένας τοίχος, υπάρχει και τρόπος να τον γκρεμίσεις; Με φόντο έναν γκρι, ψηλό, σχεδόν αδύνατο να πηδήσεις τοίχο (εικαστικά και μεταφορικά παρουσιάζεται ως ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο), όλοι οι συντελεστές ποζάρουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Όλοι εκτός από τους πρωταγωνιστές. Ούτε η Jennifer Lawrence ούτε ο Josh Hutcherson στήθηκαν μπροστά από τον περιβόητο αυτό τοίχο.

Έξυπνη κίνηση, η οποία μάλλον μας ανοίγει την όρεξη και μας προϊδεάζει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε στάση αναμονής. Τα καλύτερα έρχονται.

Από την άλλη ίσως ο τοίχος να είναι και ένα προμήνυμα ότι ό,τι γίνεται μέσα από τον τοίχο, παραμένει μυστικό. Κρυφό. Ή τουλάχιστον έτσι πρέπει. Κάτι που φυσικά δε θα συμβεί.

Εξάλλου, το τρέιλερ που πρόσφατα κυκλοφόρησε για το «Hunger Games: Mockingjay – Part 1» (για αρχή ακολουθεί και το part 2 λίαν συντόμως) ξεκαθαρίζει ότι η επανάσταση θα ξεχυθεί σε όλες τις Επαρχίες.

Επιστροφή στις αφίσες όμως, με εκείνη του εκλιπόντος Philip Seymour Hoffman φυσικά να ξεχωρίζει. Πάντως, η ομάδα του μάρκετινγκ της ταινίας είναι το λιγότερο εξαιρετική.

Σε σκηνοθεσία του Francis Lawrence και προσαρμογή σεναρίου του Danny Strong από το τρίτο μυθιστόρημα της Suzanne Collins, «The Hunger Games: Mockingjay Parts 1 & 2» η ταινία ελπίζουμε να βγει στις ελληνικές αίθουσες γύρω στις 20 Νοεμβρίου (όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο εξάλλου).

Μέχρι τότε, η διεφθαρμένη και τυρρηνική Capitol πρέπει να οχυρωθεί γιατί η εξέγερση πλησιάζει…