Η διεστραμμένη ζωή του Hollywood

maps
ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Η ταινία «Maps to the stars» του David Cronenberg... ξεγυμνώνει τα απόκρυφα μυστικά της αιώνιας κινηματογραφικής ελπίδας.

Το Hollywood είναι η χώρα της Επαγγελίας για τους ηθοποιούς. Το μοναδικό μέρος στον κόσμο που μπορείς να χτίσεις καριέρα, να αναδείξεις το ταλέντο σου. Είναι η μοναδική περιοχή όμως, που μπορεί να σε κατασπαράξει και να κρατήσει εγκλωβισμένο σε ένα άπιαστο όνειρο.

Το νέο τρέιλερ της ταινίας «Maps to the stars» του David Cronenberg, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, είναι η σκληρή απεικόνιση της σκοτεινής πλευράς ενός λαμπερού κόσμου. Αυτού της 7ης Τέχνης. Μυστικά και αμαρτωλό παρελθόν έρχονται στην επιφάνεια σε μία φαινομενικά οικογένεια-πρότυπο.

Η Julianne Moore είναι εξαιρετική ως εμμμονική περσόνα. Ο John Cusack είναι ο θεραπευτής των σταρ και με τη σύζυγό του έρχονται αντιμέτωποι με τον 13άχρονο γιο τους, που μόλις έχει επιστρέψει από την αποτοξίνωση.

Σε αυτό το αρρωστημένο πλαίσιο, επιστρέφει από το ψυχιατρείο, όπου ήταν έγκλειστη, και η αποξενωμένη κόρη τους, που την υποδύεται υπέροχα- τουλάχιστον όπως φαίνεται από τα πλάνα του τρέιλερ- η Mia Wasikowska. Η Mia θα συνεργαστεί με τη Julianne Moore, που παλεύει με τους δαίμονες της πάλαι ποτέ λαμπερής καριέρας της.

Στον απόηχο, ο Robert Pattinson, στη δεύτερη συνεργασία του με τον Cronenberg, υποδύεται έναν οδηγό λιμουζίνας και επίδοξο συγγραφέα, που θα μπλεχτεί χωρίς διέξοδο στον παραλογισμό των Χολιγουντιανών αυτών ξεπεσμένων προσωπικοτήτων.

Η ταινία έχει ήδη πάρει εξαιρετικές κριτικές. Ο Cronenberg κάνει ένα τολμηρό εγχείρημα να κατακεραυνώσει και να απογυμνώσει αυτό που ο πολύς κόσμος θεωρεί ιδανικό. Και τα καταφέρνει. Ειδικά οι επιλογές της Μoore και της Wasikowska μοιάζουν καταλυτικές για την ταινία.

Το φιλμ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες τον περασμένο Μάιο και από το Σεπτέμβριο ξεκινά η διανομή της. Για την ελληνική περίπτωση πάλι, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας.