Στην κουζίνα... με τον Jon Favreau

chef
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

O Jon Favreau, που ξεκίνησε την καριέρα του με το «Swingers» αλλά συνέχισε σαν σκηνοθέτης των «Iron Man 3», επιστρέφει στις ρίζες του με μια indie παραγωγή.

Μετά από μια παρεξήγηση που παίρνει διαστάσεις «χιονοστιβάδας», ο Carl Casper (Jon Favreau) απολύεται από το γκουρμέ εστιατόριο στο οποίο δουλεύει ως σεφ. Αναγκάζεται να επιστρέψει στο Μαϊάμι μετά από προτροπή της πρώην συζύγου του (Sofia Vergara), και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό. Σχεδιάζει να διασχίσει όλη τη χώρα, με τελικό προορισμό το Λος Άντζελες και βασικό σκοπό να διεκδικήσει την θέση που του αξίζει στην ελίτ των σεφ.

Eκτός του Favreau και τις Vergara και Johansson, το καστ τoυ «Chef» πλαισιώνουν και ο Robert Downey Jr., o Dustin Hoffman, ο Oliver Platt («Χ-ΜΕΝ: First Class»), ο John Leguizamo («Η Εποχή των Παγετώνων’»), και ο Bobby Cannavale («Θλιμένη Γιασμίν», «Boardwalk Empire»).
Η επιλογή του φαγητού ως ένα από τα κεντρικά θέματα της ταινίας ήταν εύκολη, αφού ο ίδιος ο Favreau είναι λάτρης της κουζίνας.

Το «Chef» είναι «…ένα παραμύθι με ένα χαρούμενο τέλος», σύμφωνα με τον σκηνοθέτη. «Πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος συνειδητοποιεί πως πρέπει να εστιάσει στις προσωπικές του προτεραιότητες».

Σκηνοθεσία: Jon Favreau. Παίζουν: Jon Favreau, Sofia Vergara, Scarlett Johansson, Robert Dwney Jr. Διανομή: VILLAGE.