Η Βενετία τιμά την Frances McDormand

fargo
ΤΡΙΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μιλώντας σε άπταιστα ιταλικά, η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός Frances McDormand τιμήθηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας.

Το παλαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην ιταλική πόλη, τίμησε την πρωταγωνίστρια του Fargo, για την προσφορά της και το όραμά της στην 7η Τέχνη σε ειδικό γκαλά, όπου παρευρέθηκε η ίδια με τον σύζυγό της και γνωστό σκηνοθέτη, Joel Coen.

Σκηνή από το "Burn After Reading".

Ο σκηνοθέτης Alberto Barbera, σύμφωνα με το Hollywood report, μιλώντας στην τελετή επεσήμανε ότι έχουν περάσει ακριβώς 30 χρόνια από το κινηματογραφικό ντεμπούτο της αμερικανής ηθοποιού, στο κοενικό φιλμ Blood Simple και επαίνεσε τη δεινότητά της να απεικονίζει ισχυρούς, γυναικείους χαρακτήρες.

Η McDormand ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της, έκανε μία μικρή υπόκλιση και ευχαρίστησε τους υπευθύνους του φεστιβάλ για την τεράστια τιμή, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε άπταιστα ιταλικά.

Μετά τη λήξη της τελετής, προβλήθηκαν και οι τέσσερις ώρες του «Olive Kitteridge», της τηλεοπτικής σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί η McDorman και φέρει τη σεναριακή υπογραφή της βραβευμένης με Πούλιτζερ μυθιστοριογράφου Elizabeth Strout.