Στην Ιταλία της δεκαετίας του ΄50…

adua1
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

...o Marcello Mastroianni είναι ένας κομπιναδόρος και εραστής της εποχής, που θα συναντήσει την Άντουα και τις φίλες της.

Η κλασική ταινία του Antonio Pietrangeli «Η Άντουα και οι Φίλες της» με τη μουσική του  Piero Piccioni και τη φωνή του Domenico Modugno, δε θα μπορούσε παρά να είναι ένα ανεκτίμητο διαμάντι του αγαπημένου, ασπρόμαυρου ιταλικού σινεμά.

Τη «θηλυκή εταιρεία» απαρτίζουν οι γνωστές και μη εξαιρετέες Simone Signoret, Sandra Milo, Emmanuelle Riva και Gina Rovere. Ο γοητευτικότατος Marcello Mastroianni συμπληρώνει το καρέ των γυναικών που προσπαθούν να ενταχθούν ως τίμιες κυρίες, παρά το παρελθόν τους, στην ιταλική κοινωνία.

Η ιστορία ξεκινά με την Αντουά και τις φίλες της, που βγαίνοντας από την «νύχτα», μετακομίζουν στην εξοχή με όνειρα να ανοίξουν ένα εστιατόριο, όμως ο σατανικός Ερκολι ξέροντας ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια λειτουργίας χωρίς την έγκρισή του, τις εκβιάζει να στήσουν ένα πορνείο πάνω από το εστιατόριο και να του πληρώνουν εξωφρενικά υψηλό ενοίκιο κάθε μήνα.

Ρίχνονται όλες στη δουλειά προσπαθώντας να κάνουν το εστιατόριο τους γνωστό για το φαγητό του και να τραβήξουν κόσμο σε αυτό, ξεχνώντας προς  στιγμήν ότι «είναι στιγματισμένες για πάντα» αλλά ο Ερκολι που συνειδητοποιεί ότι οι γυναίκες δεν ακολουθούν τα σχέδιά του, θυμώνει πολύ. Όταν η Αντουα τον εκθέτει και τον ντροπιάζει, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Σκηνοθεσία: Antonio Pietrangeli, πρωταγωνιστούν: Marcello Mastroianni, Simone Signoret, Sandra Milo, Emmanuelle Riva, Gina Rovere κ.α. Η ταινία προβάλλεται σε επανέκδοση από τη New Star.