Το κινεζικό σινεμά «κατακλύζει» την Αθήνα

grandmaster
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Και συγκεκριμένα την Ταινιοθήκη στο πλαίσιο του αφιερώματος «Εβδομάδα Kινεζικού Κινηματογράφου», που διεξάγεται από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ως την Πέμπτη 18 του μήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας στενότερης πολιτιστικής συνεργασίας με την Κινεζική πρεσβεία και τους αντίστοιχους πολιτιστικούς φορείς της Κίνας, αποτελώντας παράλληλα αφετηρία για την διεύρυνση των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας σε επίπεδο πολιτισμού.

Για την εδραίωση της πολιτιστικής αυτής φιλίας έρχεται στην Αθήνα κινεζική αντιπροσωπεία έντεκα επισήμων και καλλιτεχνών, με επικεφαλής τον κ. Tong Gang, Υφυπουργό της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Μαζί του θα παρευρεθούν ακόμη ο σκηνοθέτη Chen Sicheng, και η πρωταγωνίστρια Liya Tong της εναρκτήριας ταινίας της εκδήλωσης, Love Story στο Πεκίνο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν οκτώ ταινίες της τελευταίας τριετίας σκηνοθετημένες από διάσημους Κινέζους δημιουργούς, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών δίνοντας την σύνθετη εικόνα του κινεζικού κινηματογράφου στις μέρες μας. Οι περισσότερες έχουν κάνει λαμπρή πορεία σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, ενώ κάποιες έχουν τιμηθεί και με σημαντικά βραβεία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις «Love Story στο Πεκίνο» (2014) του Chen Sicheng, «The Grandmaster» (2013) του Wong Kar-wai, «Τα συνεταιράκια» (2013) του Peter Chan, «Αστυνομικό Ημερολόγιο» (2013) της Ning Ying, «Πες ναι» (2013)  του Leste Chen, «Chinese Zodiac» (2012) του Jackie Chan, «Full Circle» (2012) του Zhang Yang και «Το χτύπημα του δράκου» (2011) του Tsui Hark.

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν με ελληνικούς υπότιτλους ενώ η τιμή εισόδου για κάθε προβολή 4 ευρώ. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο επίσημο site της ταινιοθήκης της Ελλάδας.