6 ηθοποιοί που μίσησαν τις ταινίες τους

sound-of-music
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μερικές είναι κλασικές. Είναι βραβευμένες ακόμη και με Oscar αλλά για τους πρωταγωνιστές τους ήταν απλά μία πολύ κακή επιλογή.

Ο Sylvester Stallone απλά μισεί την κωμωδία «Ο μπάτσος…της μαμάς». Και μεταξύ μας δεν έχει άδικο. Η εύπεπτη, σχεδόν χαζή κωμωδία του 1992, είναι αρκούντος ανεκτή για Κυριακή μεσημέρι, αν και η «μαμά» Estelle Getty είναι απολαυστική.

Την  ίδια άποψη έχει και ο Sly , ο οποίος έχει πει «Έχω κάνει πραγματικά απαίσιες ταινίες. Το «Ο μπάτσος…της μαμάς» (Stop! Or My Mom Will Shoot) ήταν η χειρότερη. Αν ποτέ θελήσετε να κάνετε κάποιον να ομολογήσει έναν φόνο απλά βάλτε τον να παρακολουθήσει την ταινία. Σε 15 λεπτά θα το έχει κάνει».

Από την άλλη πλευρά, λίγοι είναι αυτοί που θα πιστέψουν ότι ο Alec Guinness μισεί το …Star Wars. Ο Πόλεμος των Άστρων με τα εκατομμύρια των φανατικών οπαδών ανά τον κόσμο έχει έναν ισχυρό «εχθρό». Τον ίδιο του τον πρωταγωνιστή, ο οποίος είχε δηλώσει για το «Star Wars: A New Hope» :

«Εκτός από τα χρήματα, μετανιώνω που συμμετείχα σε αυτό το φιλμ. Μου αρέσουν οι συμπρωταγωνιστές αλλά δεν είναι δουλειά ηθοποιού, οι διάλογοι- οι οποίοι είναι αξιοθρήνητοι- αλλάζουν, χωρίς να βελτιώνονται και θεωρώ τον εαυτό μου μεγάλο και χωρίς επαφή με τη νεότερη γενιά».

Αυτόν που δεν αδικώ καθόλου είναι τον George Clooney, που αποκηρύσσει το «Batman & Robin». Απαίσια ταινία, σχεδόν γελοία ακόμη και για παιδιά. Σε αυτό συμφωνεί και ο Clooney, που είχε δηλώσει με χιούμορ «Νομίζω ότι ίσως και να σκοτώσαμε το franchise (της ταινίας)».

Εκείνος ο οποίος όμως μάλλον δυσκολεύτηκε να συγχωρέσει τον εαυτό του (και κανείς δε θα μάθει ποτέ αν όντως τα κατάφερε τελικά) για την κακή επιλογή του ήταν ο Bob Hoskins για την ταινία «Super Mario Brothers». Σε μία συνέντευξή του, ο γνωστός ηθοποιός είχε τον εξής διάλογο με τον δημοσιογράφο «Ποια είναι η χειρότερη δουλειά που έχετε κάνει; Το Super Mario Brothers. Ποια ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευσή σας; Το Super Mario Brothers. Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι από το παρελθόν σας, τι θα ήταν αυτό; Δε θα έκανα το Super Mario Brothers». Σταθερός και απόλυτος.

Την ταινία «Reindeer Games» του 2008 τη θυμάστε; Λογικά όχι. Γιατί να τη θυμάστε άλλωστε; Η ταινία αυτή βέβαια του John Frankenheimer ξεκίνησε καλά. Με τους Ben Affleck, Gary Sinese και Charlize Theron στους πρωταγωνιστικούς ρόλους κανείς δεν περίμενε τέτοια αποτυχία. Και η Theron το λέει πλέον ευθαρσώς «Το Reindeer Games δεν ήταν μία καλή ταινία».

Αυτός που έκανε εντύπωση πάντως ήταν ο  Christopher Plummer. Ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός μισεί τη …Μελωδία της Ευτυχίας. Η ταινία του 1965 που θεωρείται πλέον κλασική, έχει ως συμπρωταγωνίστριά του την υπέροχη Julie Andrews, έχει κερδίσει 5 Oscar και ηχεί στα αυτιά όλων μας το «So long, fairwell», για τον Plummer δεν είναι τίποτα άλλο από μία κακή επιλογή.

Ή καλύτερα όπως χαρακτήρισε ο ίδιος το φιλμ παραφράζοντας τον τίτλο του «The sound of music», «The sound of mucus», ο ήχος της βλέννας δηλαδή. Μάλιστα, ο Plummer μισεί τόσο πολύ αυτή την ταινία που αρνήθηκε να παρευρεθεί στο reunion του καστ το 2005.