Στο Λονδίνο οι «Αισθηματίες» του Ν.Τριανταφυλλίδη

sentimentalists
ΤΡΙΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, «Αισθηματίες», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας διαγωνίζεται τώρα στο Λονδίνο.

Έχοντας αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Μόσχας, ο Νίκος Τριαφυλλίδης και η ταινία του, «Αισθηματίες», ξεκινούν για το Λονδίνο και το  Raindance Film Festival, όπου θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 24 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου στο Picadilly Circus του Λονδίνου με την ελληνική ταινία να προβάλλεται το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Στο φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου φέτος συμμετέχουν 100 μεγάλου μήκους ταινίες και περισσότερα από 150 μικρού μήκους ανεξάρτητα φιλμ από όλον τον κόσμο.

Οι «Αισθηματίες» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Νίκου Τριανταφυλλίδη μετά το «Ράδιο Μόσχα» και το «Μαύρο Γάλα» και αφηγείται την ιστορία ενός μεσήλικα αστού, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι «ο Δάσκαλος», ο οποίος ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του.

Πίσω όμως από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης, θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις βρομοδουλειές του έχουν αναλάβει να «φροντίζουν» δύο νεαροί: o Eρμής και ο Γιάννης. Έκαστος εκ των δύο διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος.

Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη. Αμφότεροι, θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα του να είναι Αισθηματίες....Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή από την ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.