O Brad πήρε τ'όπλο του

brad-fury
ΤΡΙΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μέσα στη δίνη του πολέμου, ο Brad Pitt πήρε τ’ όπλο του και τους συντρόφους του και ξεκίνησε να σκοτώνει Γερμανούς.

Και μάλλον τα πήγαινε πολύ καλά στις πολεμικές του επιχειρήσεις καθώς «you’re all we’ve got» που του λέει και ένας ανώτερός του. Και έτσι το Fury, το πολυαναμενόμενο πολεμικό δράμα, σε σενάριο και σκηνοθεσία του David Ayer, έχει το διεθνές του τρέιλερ.

Αρκετά έντονο, χωρίς φανφάρες, χωρίς υπερβολές (εκτός του Shia LaBeouf – με τον οποίο είμαι προκατειλημμένη, το ομολογώ). Ο Pitt πιο ώριμος, πιο συνειδητοποιημένος και απλός στην ερμηνεία του πείθει ότι είναι ο προστάτης της διμοιρίας του. Πείθει ότι τους νοιάζεται, τους προστατεύει σε έναν πόλεμο χωρίς έλεος.

Σαν άλλοι Σωματοφύλακες (όλοι για έναν και ένας για όλους) ο Pitt και οι σύντροφοί του θα αναγκαστούν να επιζήσουν υπό δυσμενείς πολεμικές συνθήκες. Θα αναγκαστούν να σκοτώσουν για να επιβιώσουν. Και λογικά θα έχουμε και θάνατο, καθότι το έργο δραματικό. (Να δεις που θα πεθαίνει  ο Pitt στο τέλος και αυτό δεν είναι spoiler είναι απλή, δική μου αυθαίρετη εικασία).

Πάντως το νέο τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε από το youtube, είναι ότι ακριβώς περίμενα. Σκοτεινό στα χρώματα, που σου μεταφέρουν πολεμική διάθεση, εκρηκτικό όσο χρειάζεται και με κεντρική ιδέα τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη σε μία διμοιρία, που διοικεί ένας Pitt έτοιμος να πεθάνει για το καθήκον και τους συντρόφους του.

Αν εντυπωσιάστηκα; Όχι, δε θα το ‘λεγα. Τουλάχιστον όχι από αυτά τα πλάνα. Αλλά είναι άδικο να κρίνω και να προδικάζω από το τρέιλερ. Καλύτερα να περιμένουμε όλοι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, οπότε και βγαίνει η ταινία στις ελληνικές αίθουσες, για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]