Τα «εγκλήματα» του Luis Buñuel

bunuel
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο άνθρωπος, που άλλαξε την ιστορία του παγκόσμιου σινεμά, μας ξανασυστήνει την «Εγκληματική Ζωή του Αρτσιμπάλντο Ντε Λα Κρουζ».

Σε μία δυσμενή εποχή, τη δεκαετία του 1950, ο Buñuel βρίσκεται εξόριστος στο Mεξικό. Εκεί ο σπουδαίος Ισπανός δημιουργός σκηνοθετεί μεταξύ άλλων τη μαύρη κωμωδία «Η Εγκληματική Ζωή του Αρτσιμπάλντο Ντε Λα Κρουζ».

Πρωταγωνιστής του ένας επίδοξος serial-killer μεγαλοαστικής καταγωγής, που παρά τα σχέδιά του δεν καταφέρνει ποτέ να κάνει μία …επιτυχημένη δολοφονία. Τη στιγμή που ομολογεί τους «φόνoυς» του, η ζωή του περνά μπροστά από το πανί σε ένα αστείο flashback ενός ανθρώπου, που η ατυχία και οι συγκυρίες δεν τον άφησαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του να σκοτώσει. Η ευφυέστατη μαύρη κωμωδία του Luis Buñuel είναι από αυτές, που αναδεικνύουν το μεγαλείο της καλλιτεχνικής του φύσης με τον δικό του...αφύσικο τρόπο.

Σκηνοθεσία: Luis Buñuel, πρωταγωνιστούν: Miroslava, Ernesto Alonso, Rita Macedo, Ariadna Welter, Andrea Palma, Rodolfo Landa. Η ταινία προβάλλεται σε επανέκδοση από την Amafilms.