Ο Ταραντίνο «πολιορκεί» τον Γουίλ Σμιθ

o-tarantino-poliorkei-ton-gouil-smith

ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2011

Ο «Πρίγκιπας Του Μπελ Αιρ», ο Γουιλ Σμιθ, είναι κατά τα φαινόμενα η πρώτη επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα ταινία spaghetti western του Tαραντίνο.

Ο τίτλος της νέας ταινίας του Tαραντίνο θα είναι «Django Unchained» και θεματικά συνεχίζει την προηγούμενη δουλειά του «Άδωξοι μπάσταρδοι». Πρόκειται για ένα spaghetti western με κεντρικό ήρωα έναν σκλάβο από τον Νότο των ΗΠΑ, τον Django, ο οποίος συνεργάζεται με έναν Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων στην αναζήτηση της συζύγου του. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ταραντίνο έχει προτείνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Γουιλ Σμιθ.

Ο Κριστόφ Βαλτζ αναμένεται να συμπρωταγωνιστήσει στην ταινία, υποδυόμενος τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων που εκπαιδεύει τον Django ώστε να αντιμετωπίσει τον γαιοκτήμονα και «κακό» της ταινίας. Μαζί τους συζητά το ενδεχόμενο να εμφανιστεί και ο Σάμιουελ Τζάκσον, ο οποίος ενδέχεται να παίξει τον ρόλο ενός σκλάβου του γαιοκτήμονα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχει γίνει ακόμα κάποια επίσημη προσφορά στον Γουίλ Σμιθ, αφού υπάρχουν ανησυχίες αναφορικά με το σενάριο.

Συγκεκριμένα, διατυπώνονται κάποιοι ενδοιασμοί αναφορικά με την ρατσιστική θεματολογία και τη χρήση ορισμένων λέξεων. Ο Σμιθ, αν και έχει να εμφανιστεί στις μεγάλες οθόνες από το «Seven Pounds» του 2008, παραμένει ένα από τα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και προσέχει ιδιαίτερα τους ρόλους που επιλέγει και την εικόνα του. Ο Ταραντίνο, ωστόσο, ελπίζει να ξεκινήσουν τα γυρίσματα αυτό το φθινόπωρο στην Λουιζιάνα.