Στα σύνορα του έρωτα και της φιλίας

sta-sunora-tou-erota-kai-tis-filias

ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2011

Ερωτικά μπερδέματα και προδοσίες με φόντο την περίφημη κρίση των τριάντα: ο Λιουκ Γκρίνφιλντ στην αισθηματική του κομεντί μεταφέρει στον κινηματογράφο το μπεστ σέλερ της Έμιλι Γκίφιν.

«Φιλίες και έρωτες»

Ο σκηνοθέτης Λιουκ Γκρίνφιλντ διασκευάζει για τη μεγάλη οθόνη την ιστορία της Έμιλι Γκίφιν, που «ξετυλίγεται» στο ομώνυμο bestseller μυθιστόρημά της. Η Γκίφιν έγραψε το βιβλίο κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής περιόδου της ζωής της, λίγο πριν κλείσει τα 30, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά της ως δικηγόρος σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο για να γίνει συγγραφέας.

Η ιστορία αφορά τις επιπλοκές που παρουσιάζονται όταν οι πλατωνικοί στενοί φίλοι Ρέιτσελ (Τζίνιφερ Γκούντουιν) και Ντεξ (Κόλιν Έγκλσφιλντ) αντιλαμβάνονται τα πραγματικά συναισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλον, στο κατώφλι του γάμου του Ντεξ. Τα προβλήματα αυξάνονται από το γεγονός πως η Ντάρσι (Κέιτ Χάντσον), η γυναίκα που θα παντρευτεί ο Ντεξ, είναι κολλητή με τη Ρέιτσελ από την παιδική τους ηλικία.

Στην ταινία τίθεται σε δοκιμασία ο μέχρι πρότινος αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στις δύο φίλες και εκφράζονται προβληματισμοί για τα ρίσκα που πάιρνει κάποιος στη ζωή του στην ηλικία των 30 και το πόσο αυτά επηρεάζουν τους γύρω του.

Στο σενάριο, η Ρέιτσελ Ουάιτ δεν μπορεί να απαλλαχθεί από τη σκέψη πως η ζωή της δεν έχει εξελιχθεί όπως θα ήθελε. Έχει μια καλή δουλειά, αλλά εργάζεται ατελείωτες ώρες και το αφεντικό της είναι τύραννος. Έχει μια καλή φίλη, τη Ντάρσι, αλλά όταν τη βλέπει με τον αρραβωνιαστικό της, σκέφτεται πως, όπως κάθε βράδυ, η ίδια θα γυρίσει στο σπίτι της μόνη. Μέχρι που ένα βράδυ όμως, όχι μόνο δεν γυρνάει μόνη, αλλά το πρωί ξυπνάει δίπλα στον αρραβωνιαστικό της φίλης της…

«Αυτό που μου αρέσει στην ταινία αυτή είναι το πόσο άστατα και απροσδόκητα μπορούν να γίνουν τα πράγματα», λέει ο σκηνοθέτης Λιουκ Γκρίνφιλντ και συνεχίζει: «είναι ένα εξαιρετικό μείγμα κωμωδίας και ρομάντζου, μια ιστορία για αληθινούς ανθρώπους που βιώνουν ιδιαίτερες καταστάσεις. Θέλαμε να βάλουμε το κοινό στα παπούτσια της Ρέιτσελ, ώστε να νιώσουν αυτά που νιώθει και να σκεφτούν μέχρι που θα έφταναν κάτω από τις συνθήκες αυτές».

Η Χίλαρι Σουάνκ, παραγωγός της ταινίας δηλώνσει: «η ταινία είναι πλούσια με ρομάντζο και με τις πολυπλοκότητες του πότε και του πώς ερωτεύονται οι άνθρωποι. Συνυφασμένη με αυτό είναι η φιλία ανάμεσα σε δύο γυναίκες και η εξέλιξή της. Τι κάνεις όταν βρίσκεις την αδελφή ψυχή σου, αλλά αυτός ετοιμάζεται να παντρευτεί την καλύτερή σου φίλη; Όταν νιώθεις πως κάτι είναι τόσο λάθος, αλλά και τόσο σωστό ταυτόχρονα;».

Πρωταγωνιστούν οι: Κέιτ Χάντσον, Τζίνιφερ Γκούντουιν, Τζον Κραζίνσκι, Κόλιν Έγκλσφιλντ. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.