Αφιέρωμα στον Γούντι Άλεν

afieroma-ston-gounti-alen

ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2011

Ο Γούντι Άλεν στις καλύτερες στιγμές του παρουσιάζεται σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα που θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο Ριβιέρα (12-18 Μαϊου).

Έξι χαρακτηριστικές κωμωδίες του που έγραψαν ιστορία, από τον κλασικό πλέον «Νευρικό εραστή», μέχρι τα υπόλοιπα έργα του «Μπανάνες», «Τα πάντα γύρω από το σεξ», «Ωραίος και σέξι», «Υπναράς», «Μανχάταν» θα παρουσιάζονται τις επόμενες μέρες, προς τέρψιν των σινεφίλ, σε δύο προβολές.

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό, κωμικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη του Γούντι Άλεν. Ο ίδιος εμφανίζεται μονίμως στο ρόλο του άτυχου στα ερωτικά, νευρωτικού διανοούμενου αλλάζοντας μούσες και σατιρίζοντας όλες τις μονομανίες της πόλης που τόσο αγάπησε και ύμνησε μέσα από τις ταινίες του.

Στο ρόλο του Άλβι ταλαιπωρείται από την Άνι Χολ (Νταϊαν Κίτον, στον Νευρικό εραστή) σε μια επταετή κωμικοτραγική σχέση. Υποδυόμενος τον Φίλντιν ξεπερνά τον εαυτό του προσπαθώντας να κερδίσει την καρδιά μιας πολιτικής ακτιβίστριας (Μπανάνες), ενώ προσπαθεί να πάρει μάταια μαθήματα από το αγαπημένο του είδωλο, τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ (Ωραίος και σέξι).

Ο Γούντι Άλεν σατιρίζει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό (στο Μανχάταν), τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας (Υπναράς) αλλά και τα αμερικανικά ερωτικά ήθη (Τα πάντα γύρω από το σεξ).

Το αφιέρωμα στον Γούντι Άλεν θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, 210-3837716), από τις 12-18 Mαϊου. Το πρόγραμμα για την Πέμπτη (12/5) και την Παρασκευή περιλαμβάνει τον «Υπναρά» (21:00) και την ταινία «Ωραίος και σέξι» (23:00). Το σαββατοκύριακο σειρά έχουν τα φιλμ «Μανχάταν» (21:00) και «Τα πάντα γύρω από το σεξ» (23:00). Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη (16, 17, 18) θα προβληθούν «Ο νευρικός εραστής» (21:00) και οι «Μπανάνες» (23:00).

Πληροφορίες: Κινηματογράφος Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, 210-3837716). Αφιέρωμα στον Γούντι Άλεν, 12-18 Μαϊου, από τη New Star.