Κι όμως έγιναν ηθοποιοί ...κατά λάθος

lawrence
ΤΡΙΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Άλλοι πασχίζουν χρόνια με ακροάσεις και άλλοι απλά βρέθηκαν τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος. Και φυσικά τους πρόσεξε ο σωστός άνθρωπος.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά πολλοί από τους διεθνείς κινηματογραφικούς αστέρες, μπορεί να ήταν παντελώς άγνωστοι, αν κάποιος κυνηγός ταλέντων δεν τους παρατηρούσε σε μία άσχετη στιγμή, σε ένα άσχετο μέρος.

Για παράδειγμα η οσκαρική πλέον Jennifer Lawrence έγινε ηθοποιός όταν ένας μάνατζερ την είδε στη Νέα Υόρκη τυχαία να κάνει διακοπές με τη μητέρα της. Τότε εκείνη ήταν 14 ετών, ο μάνατζερ την πλησίασε και ζήτησε από τη μητέρα της αν μπορεί να τραβήξει μία φωτογραφία την κόρη της.

Σύντομα τα πρακτορεία άρχισαν να τηλεφωνούν αδιάκοπα στο σπίτι τους και λίγα χρόνια μετά η Lawrence υπέγραφε αυτόγραφα και έβγαζε φωτογραφίες με το Oscar της.

Η Pamela Anderson το 1989, ήταν μία απλή γυμνάστρια στο Βανκούβερ. Το καλοκαίρι εκείνο παρακολούθησε μία μέρα έναν αγώνα των British Columbia Lions. Το πρόσωπό της εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη και μαζί με αυτό φάνηκε και το μπλουζάκι της που έφερε στάμπα από την Καναδέζικη μπύρα Labatt.

Το κοινό άρχισε να ζητωκραυγάζει, ο φίλος της, ο οποίος ήταν φωτογράφος άρπαξε την ευκαιρία, απαθανάτισε τη στιγμή και έπειτα τοιχοκόλλησε την αφίσα της σε διάφορα μέρη της πόλης. Το συμβόλαιο για διαφημιστικό με την εταιρεία ήταν θέμα χρόνου. Κάμποσα κιλά σιλικόνης μετά και κάποια εξώφυλλα στο Playboy, έκαναν την Anderson, sex symbol της Αμερικής.

Η Norma Jeane Mortenson δεν είχε ονειρευτεί να γίνει ηθοποιός. Είχε συμβιβαστεί με τη δουλειά της να επιθεωρεί αλεξίπτωτα και να ψεκάζει αεροπλάνα με επιβραδυντικό φωτιάς. Μία μέρα ένας φωτογράφος του περιοδικού Yank, την έβγαλε φωτογραφία ενώ αυτή εργαζόταν.

Την πλησίασε, της είπε ότι είναι πανέμορφη και μπορεί να τη βοηθήσει. Τότε, για πρώτη φορά η  Norma Jeane, σκέφτηκε να γίνει ηθοποιός. Γράφτηκε σε μαθήματα υποκριτικής, έβαψε τα μαλλιά της ξανθά και έγινε η Marilyn Monroe.

Στην ηλικία των 11 ετών, η Natalie Portman έμελλε να ζήσει την καλύτερα μέρα της ζωής της. Έτρωγε πίτσα σε ένα εστιατόριο στο Long Island, όταν την είδε ένας κυνηγός ταλέντων. Εντυπωσιασμένος, της έκλεισε συμβόλαιο με πρακτορίων μοντέλων, αλλά η Portman σύντομα βαρέθηκε και έτσι αποφάσισε στα 13 της χρόνια να κάνει στροφή στην καριέρα της.

Τότε αποδέχθηκε την πρόταση να υποδυθεί την Mathilda δίπλα στους Jean Reno και Gary Oldman. Μιλάω φυσικά για την ταινία «Leon».

Η κλασική ιστορία των επίδοξων ηθοποιών του Χόλιγουντ είναι να ξεκινήσεις από χαμηλά, το οποίο στη γλώσσα του κινηματογράφου σημαίνει από σερβιτόρος/α σε καφέ. Η Ellen Pompeo από την άλλη, δεν σέρβιρε με την ελπίδα να γίνει μία μέρα ηθοποιός, αλλά έγινε ηθοποιός επειδή ήταν σερβιοτόρα. Μπερδεμένο; Όχι και τόσο.

Η Pompeo εργαζόταν ως σερβιτόρα στο SoHo Bar & Grill στη Νέα Υόρκη, χωρίς όμως να έχει καμία φιλοδοξία να κατακτήσει τις οθόνες μας. Μία μέρα την πλησίασε ένας παραγωγός και της είπε ότι θα ταίριαζε σε μία διαφημιστική καμπάνια για τη L’Oreal. Μερικά τηλεοπτικά διαφημιστικά αργότερα και ανακάλυψε τον Dr.McDreamy της.