Κατά λάθος σωτήρας

canada
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Όταν η ανεργία χτυπά αλύπητα ένα χωριό και η δημοτική αρχή φεύγει κρυφά, τότε ένας μόνο μπορεί να σώσει τους κατοίκους από την καταστροφή: ο Μάρεϊ Φρεντς.

Επίκαιρη κωμωδία με κοινωνικά μηνύματα από τη φαιδρή τους όμως και εξαναγκαστική όψη φέρνει στις οθόνες μας ο Καναδός Don McKellar με την ευφυέστατη … μεγάλη αποπλάνηση, όπως είναι η κατά γράμμα μετάφραση της ταινίας «Ο Αξέχαστος Μήνας» (The Grand Seduction).

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο μικρό λιμάνι του Tickle Cove στον Καναδά. Η περιοχή έχει απόλυτη ανάγκη από ένα γιατρό, έτσι ώστε η κωμόπολη να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια συμφωνία εξασφαλίζοντας ένα εργοστάσιο που θα την σώσει από την οικονομική καταστροφή.

Ένας κάτοικος του χωριού, ο Μάρεϊ Φρεντς (Gleeson), ηγείται της έρευνας και όταν βρίσκει τον Δρ Πολ Λιούις (Κιτς) δίνει δουλειά σε ολόκληρη την πόλη ακολουθώντας τακτικές που θα αποπλανήσουν τον γιατρό για να μείνει μόνιμα. Και όλα αυτά θα γίνουν εξαναγκαστικά, αφού η γυναίκα του Μάρεϊ Φρεντς αποφασίζει να τον εγκαταλείψει έχοντας βρει δουλειά στην πόλη και ο δήμαρχος έχει φύγει κρυφά μέσα στη νύχτα. Τότε ο Μάρεϊ αναλαμβάνει δράση.

Σκηνοθεσία: Don McKellar. Πρωταγωνιστούν: Brendan Gleeson, Taylor Kitsch, Liane Balaban, Gordon Pinsent κ.α Η ταινία προβάλλεται από την Neo Films.