7 κορυφαίοι μυστικοί γάμοι του Χόλιγουντ

clooney
ΚΥΡΙΑΚΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Άλλοι κάνουν ανακοινώσεις, βγάζουν αναγγελίες γάμων (ναι George για σένα λέω). Άλλοι πάλι απλά πουλούν (αμέσως μετά το Ους ο Θεός συνέζευξεν, άνθρωπος μη χωριζέτω) τη φωτογραφία του μυστικού γάμου τους στα περιοδικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς (για ποιον χτυπάει η καμπάνα Brad;).

Φέτος – και θυμηθείτε τη μέρα που σας το λέω- «χάσαμε» δύο παλικάρια του Χόλιγουντ: τον Brad Pitt (που οκ, σιγά μην τον άφηνε αστεφάνωτο η Angelina) και τον George Clooney, που έχει κάνει τα νεύρα μας κρόσσια: «Παντρεύτηκε ήδη κρυφά;» «Όχι, καλέ χθες το πήρε το κορίτσι στη Βενετία», «Μπα, να δεις που το ‘κάνε για τους δημοσιογράφους» και άλλα τέτοια.

Τα πράγματα είναι απλά τελικά. «Σε θέλω, με θέλεις, γιατί να το σκεφτόμαστε, σε θέλω, με θέλεις, γιατί δεν παντρευόμαστε;»  και άλλα ελαφροπόπ άσματα (που συνεχίζουν να καίνε αλύπητα τα εναπομείναντα εγκεφαλικά μου κύτταρα) έχουν δώσει τη λύση. Και πολλοί χολιγουντιανοί και πρωτοκλασάτοι σταρ (όχι τίποτα δεύτεροι δηλαδή) ακολούθησαν τη συμβουλή αυτή και παντρεύτηκαν μία όμορφη πρωία χωρίς καμία κάμερα πάνω από το κεφάλι τους.

Sarah Jessica Parker και Matthew Broderick έδειξαν το δρόμο, σε μία εποχή που και οι δύο ήταν γνωστοί. Εκείνη βέβαια, τότε ξεκινούσε να χτίζει το μύθο της Carrie Bradshaw, αλλά στις 19 Μαΐου του 1997 βρήκε μια ωρίτσα κενό να πεταχτεί μέχρι την κοντινότερη συναγωγή στο Μανχάταν φυσικά (μα τι ρωτάς, φίλε αναγνώστη μου;) και να επισημοποιήσει τη σχέση της με τον καλό της. Και, ναι φορούσε μαύρο νυφικό.

Έπειτα από 8 χρόνια σχέσης, η Calista Flockhart έγινε μετά βαΐων και κλάδων κυρία Harrison Ford. Αυτό συνέβη στη Santa Fe στις 15 Ιουνίου του 2010 σε μία τελετή με παρόντες τον κυβερνήτη Bill Richardson και τον προεδρεύων του Ανωτάτου Δικαστηρίου του New Mexico Charles W. Daniels. Επίσημα πράγματα.

Η Julia Roberts είχε πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Έτσι στις 4 Ιουλίου του 2002 κάλεσε τους φίλους της να γιορτάσουν την ημέρα της ανεξαρτησίας. Εκείνοι πήγαν στο ράντσο της στο New Mexico (πολύ πέραση έχει η περιοχή), εκείνη εμφανίστηκε με ένα νυφικό αλά μπρατσέτα με τον νυν σύζυγό της και κινηματογραφιστή Danny Moder.

Στην περίπτωση της Kate Winslet τα πράγματα είχαν το δικό τους μυστήριο. Ούτε οι γονείς της γνώριζαν ότι στις 5 Δεκεμβρίου του 2012, η βραβευμένη με Oscar κανακάρα τους παντρεύτηκε (για τρίτη φορά στη ζωή της μάλιστα) τον Ned Rocknroll. Σήμερα έχει μαζί του ένα παιδί (και άλλα δύο από τους δύο προηγούμενους γάμους της).

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι σε αυτόν τον γάμο αυτός που την παρέδωσε στο γαμπρό, ήταν (ποιος άλλος; Το αιώνιο κινηματογραφικό της θύμα, μην ξεχνιώμαστε) ο Leonardo Di Caprio. Μεγάλη καρδιά ο Leo.

Το χρυσό ζευγάρι της Ισπανίας, οι αδιαμφισβήτητα υπερταλαντούχοι Javier Bardem και Penelope Cruz, πρωατοσυναντήθηκαν το 1992 στα γυρίσματα του «Jamón, jamón». Με τα χρόνια χάθηκαν, η φλόγα όμως αναθερμάνθηκε όταν ξανασυναντήθηκαν και έτσι τον Ιούλιο του 2010, παντρεύτηκαν κρυφά παρουσία μόνο κάποιων συγγενών τους σε ένα σπίτι φίλων τους στις Μπαχάμες, χωρίς να πάρει κανείς πρέφα το παραμικρό. Κάποιες εβδομάδες αργότερα ενημέρωσαν και τον Τύπο.

Κρυφός ήταν και ο γάμος δύο συντελεστών του οσκαρικού «Μαύρου Κύκνου» του Darren Aronofsky. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι καλεσμένοι ήταν οι Macaulay Culkin και Ivanka Trump, αλλά επειδή είναι άσχετο το προσπερνώ. Η πρωταγωνίστρια Natalie Portman και ο χορογράφος της στην ταινία Benjamin Millepied, παντρεύτηκαν κρυφά από τους δημοσιογράφους στις 4 Αυγούστου του 2012 σε μία εβραϊκή τελετή στην Καλιφόρνια.

Μετρούν ήδη 12 χρόνια σχέσης. Οι Peter Sarsgaard και Maggie Gyllenhaal αρραβωνιάστηκαν το 2006 αλλά κανείς δεν κατάλαβε ότι στις 2 Μαΐου του 2009 αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης σε μία μικρή τελετή στο Μπρίντιζι της Ιταλίας. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, φυσικά ο αδερφός της Maggie και πασίγνωστος ηθοποιός Jake Gyllenhaal και η τότε αγαπημένη του Reese Witherspoon.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]