Σαν παλιό σινεμά στην ταράτσα του Bios

san-palio-sinema-stin-taratsa-tou-bios

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2011

Ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτεί κανείς το ζεστό αθηναϊκό καλοκαίρι είναι να κάνει μια βόλτα στην ταράτσα. Κι αν έχετε πρόβλημα με τους γείτονες, τότε η εναλλακτική πρόταση του Bios, φαντάζει ιδανική.

Κάθε Παρασκευή η ταράτσα του Bios μεταμορφώνεται φιλοξενώντας μια σειρά από προβολές…μετά μουσικής. Οι θεατές θα φορούν ακουστικά επιλέγοντας κάθε φορά αν θέλουν να ακούνε τον ήχο της ταινίας ή το dj set των «Νο!» που θα δίνουν τον δικό τους τόνο στην κινηματογραφική εμπειρία. Το όλο εγχείρημα έχει τον ευρηματικό τίτλο «Sssh!-silent sound show».

Την Παρασκευή 20 Μαϊου θα προβληθεί το γερμανικό φιλμ «The Adventures of Prince Achmed» (1926), η πρώτη animation ταινία μεγάλου μήκους. Η σκηνοθέτις Lotte Reiniger, είχε αντλήσει έμπνευση από την αρχαία τέχνη του θεάτρου σκιών από την Κίνα και την Ινδονησία, μεταφέροντάς την ευφυώς στον κινηματογράφο. Δημιούργησε όλες τις φιγούρες στο χέρι, κόβοντας και χρωματίζοντας τες.

Η ιστορία βασίζεται στις «Χίλιες και Μία Νύχτες»: ένας κακός μάγος παραπλανεί τον πρίγκιπα Αχμέτ δίνοντας του ένα ιπτάμενο άλογο που θα τον οδηγήσει στον θάνατο του. Όταν ο πρίγκιπας καταλαβαίνει το σχέδιο του μάγου, αρχίζει μια σειρά περιπετειών , ενώνει τις δυνάμεις του με τον Αλαντίν, μονομαχεί με διάφορα τέρατα και πνεύματα και ερωτεύεται μια πανέμορφη πριγκίπισσα.

Πληροφορίες: 20 Μαϊου«The Adventures of Prince Achmed» (1926), Bios Terrace (Πειραιώς 84, www.bios.gr , τηλ 2103425335, είσοδος: 2 ευρώ, ώρα έναρξης: 21:30.