Melrose Place: Μα τι απέγιναν αυτά τα παιδιά;

melrose
ΤΡΙΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Melrose Place, ή όπως λέμε Beverly Hills με απιστίες, σεξ και πολύ δράμα (όχι όσο της Donna Martin βέβαια).

Ο Aaron Spelling την ήξερε καλά τη δουλειά του και γέμισε την παγκόσμια τηλεόραση με νέες, όμορφες, γραμμωμένες – πριν το 6pack γίνει μόδα-  περσόνες, που στη συνέχεια άλλοι …έγιναν ηθοποιοί και άλλοι όχι.

Αν θυμάστε καλά, η υπόθεση του Melrose ξεκίνησε με τον γόη Jake, ο οποίος «τα έφτιαξε» (θεϊκή ατάκα των 90s) με ποια άλλη, με την Kelly. Τώρα τι είχε να ζηλέψει ένας μορφονιός με μηχανή, που δούλευε σε μπαρ από ένα λυκειοκόριτσο, ποτέ δεν κατάλαβα αλλά πώς θα γινόταν γνωστή η σειρά αφού το Beverly …ενηλικιώθηκε;

Με αυτά και με κείνα λοιπόν, κάπου το 1992 στηθήκαμε να παρακολουθούμε όλοι ένα οικοδομικό τετράγωνο με όμορφα, συγκοινωνούντα σπιτάκια και μία πισίνα έτσι για να δροσίζει το κορμί του τις καυτές μέρες και νύχτες ο κάθε μεροκαματιάρης ένοικος, εκτός της Heather Locklear, βέβαια, η οποία δε θα μπορούσε παρά να της ανήκει το κτίριο.

Η Heather λοιπόν, που μας συστήθηκε ως Amanda Woodward, κεφάλι αγύριστο και καριερίστρια στον χώρο της διαφήμισης, ήταν η πιο γνωστή από την παρέα και μπήκε στη σειρά μπας και ανεβάσει τα νούμερα, γιατί ήταν ήδη τηλεοπτικό αστέρι από τη «Δυναστεία» ακόμα. Δεν τη λες και παιδούλα.

Η καλιφορνέζα ηθοποιός παντρεύτηκε τον Tommy Lee (ο οποίος παντρεύτηκε μετά την Pamela Anderson και χώρισε), χώρισε, παντρεύτηκε τον Richie Sambora, τον οποίο επίσης χώρισε. Τι μας διδάσκει αυτό; Ότι της αρέσει πολύ η ροκ μουσική καθώς ο Tomy Lee είναι πρώην ντράμερ των Mötley Crüe και ο Sambora κιθαρίστας των Bon Jovi.

Αργότερα αρραβωνιάστηκε τον πρώην συμπρωταγωνιστή της στο Melrose, τον Jack Wagner, που υποδυόταν τον Dr. Peter Burns (στον οποίο θα επανέλθω). Τον χώρισε και αυτόν, μάλλον επειδή δεν ήξερε να παίζει κάποιο όργανο, θα τολμήσω να υποθέσω.
Από καριέρα, η Locklear έπαιξε στο Scary Movie 5 πέρυσι και κάνει και τηλεοπτικές εμφανίσεις…ακόμα.

Ο γόης του show, Grant Show (ειρωνεία;), δηλαδή ο Jake Hanson για να καταλαβαινόμαστε, ήταν κάτι σαν τον δικό μας Ξανθόπουλο (χωρίς τη φουκαριάρα τη μάνα του όμως). Φτωχός, πλην τίμιος – Ξανθόπουλος- και με σεξ απίλ – όχι Ξανθόπουλος. Σήμερα συνεχίζει τηλεοπτικά με ρόλο στο «Devious Maids», εννοείται όχι πρωταγωνιστικό.

Ο Thomas Calabro, ήταν ο Dr. Michael Mancini, ο οποίος ενώ συστήθηκε ως ήσυχος οικογενειάρχης έκανε τα αίσχη με την αδερφή της γυναίκας του και όχι μόνο. Με απλά λόγια, βγήκε ο πιο διεστραμμένος της υπόθεσης (που σε κάποια σημεία είχε ξεφύγει τόσο πολύ που είχε γίνει θριλεράκι). Τα χρόνια πέρασαν και ο Calabro εμφανίστηκε σε δευτερότριτες παραγωγές με εξαίρεση κάποια επεισόδια στο Glee.

H τηλεοπτική του σύζυγος δε, που είχε κάνει μόδα το κοντό ξανθό μαλλί, η Josie Bissett (Jane Andrews Mancini στη σειρά, είχε και το όνομα του συζύγου, έτσι για να κρατάμε τις παραδόσεις και είδαμε τι κατάφερε με αυτό), επανεμφανίστηκε το 2009-2010 στη νέα αποτυχημένη εκδοχή του Melrose, ενώ ακολούθησαν τηλεταινίες απείρου κάλους. Στα ενδιάμεσα έγραψε και κανα δυο παιδικά βιβλία και μάκρυνε το μαλλί της.

Το τρίτο πρόσωπο, Laura Leighton (η αδερφή της Bisset, νύφη/ερωμένη/σύζυγος Μancini) Sydney Andrews τα βρήκε σκούρα και έτσι επανεμφανίστηκε και αυτή στο νέο Melrose ενώ αυτόν τον καιρό δείχνει τις υποκριτικές τις ικανότητες στο Pretty Little Liars ως Ashley Marin.

Ο 6pack της παρέας, ο Andrew Shue, τηλεοπτικός Billy Campbell που του άρεσε πολύ στα 90s να κυκλοφορεί χωρίς t-shirt όταν τελείωνε τη βάρδια από το ταξί (δουλειά εννοείται προσωρινή γιατί ο άνθρωπος είχε όνειρο να μπει στη διαφήμιση) πριν γίνει γνωστός από το Melrose ήταν ποδοσφαιριστής - αμερικανικού ποδοσφαίρου- στη Ζιμπάμπουε (άκου τώρα) και μετά τη σειρά πήρε μεταγραφή στους Los Angeles Galaxy. Μετά το Melrose κατάλαβε ότι δεν το ‘χει με την υποκριτική και αρκέστηκε σε φιλανθρωπικά events. Το 2007 έγραψε και πρωταγωνίστησε στο «Gracie» μία ταινία για μία έφηβη ποδοσφαιρίστρια. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.

Η άλλη γιατρός της παρέας, που ξεκίνησε ως μέγαιρα- αντροχωρίστρα, μετά τη λυπηθήκαμε, μετά πήρε εκδίκηση και γενικότερα ζούσε το δικό της ανεξάρτητο από την υπόλοιπη ιστορία δράμα Dr. Kimberly Shaw (Marcia Cross δηλαδή) έκανε δεύτερη τηλεοπτική καριέρα ως Desperate Housewive και δοκίμασε πολλές πειραματικές - αισθητικές (όπως θέλετε πείτε το) επεμβάσεις πάνω της.

Πορεία την οποία ακολούθησε και ο γκέι χαρακτήρας του Melrose Place, Doug Savant (Matt Fielding στο Melrose). Drop Dead Viva και Criminal Minds είναι επίσης στο βιογραφικό του ενώ από το 1998, είναι παντρεμένος με την πρώην συμπρωταγωνίστριά του στο Melrose, Laura Leighton. Πάντως για γκέι και αντροχωρίστρα μια χαρά γάμο έχουν.

Η Daphne Zuniga, που εμφανίστηκε ως θηλυκή Jake, με τη μηχανή και τα δερμάτινά της και άκουγε στο όνομα Jo Reynolds, συνεχίζει απτόητη να νομίζει ότι κάνει καριέρα ηθοποιού σε μικρές άγνωστες παραγωγές.

Αυτή που είναι πιο αναγνωρίσιμη είναι η Courtney Thorne-Smith, η Allison Parker του Melrose, η οποία συνέχισε τηλεοπτικά στο «Ally McBeal», «According to Jim» με τον James Belushi για να απογειωθεί στο ως Lyndsey McElroy στο «Two and a Half Man».

Και τέλος (επιτέλους, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ήταν τόσοι πια) ο πρώην αρραβωνιαστικός της Ηeather Locklear, Jack Wagner, που υποδύθηκε τον Dr. Peter Burns και  που μεταξύ μας ελάχιστα θυμάμαι, μπήκε στην τρίτη σεζόν του Melrose και εμφανίστηκε στις νέες εκδοχές της «Τόλμη και Γοητεία» και «General Hospital».

Καμία εξέλιξη δηλαδή, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι είναι και τραγουδιστής, που το 1985 το τραγούδι του «All I Need» έφτασε στην κορυφή των Billboard charts. Στη μουσική του αυτή φλέβα μάλλον κολλάει και η σχέση με την Ηeather Locklear, με την οποία με τα χρόνια ...μοιάζουν ή εμένα μου φαίνεται;

Σόφη Ζιώγου
[email protected]