Δεν ξεχνιoύνται τέτοιοι (τηλεοπτικοί) έρωτες σου λέω

moonlighting
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Αν η χημεία είναι καλή θα το δείξουν τα… νούμερα. Τα ζευγάρια που ακολουθούν έγραψαν ιστορία στην τηλεόραση και σίγουρα ακόμα τα θυμάστε (δε θέλω ψέματα).

1985-1989, τέσσερα χρόνια «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» (Moonlighting). Τη λάτρευα αυτή τη σειρά. Πολύ πιτσιρίκι τότε -και δεν το λέω έτσι δείχνω και ταυτότητα αν χρειαστεί- ακόμα θυμάμαι τον Bruce Willis και την Cybill Shepherd ως ντετέκτιβ να προσπαθούν να εξιχνιάσουν μυστήρια, με αρκετή δόση χιούμορ και με το απαραίτητο ρομάντζο φυσικά, που άρχισε να αναπτύσσεται με όλα τα πάνω και τα κάτω του από το πρώτο φιλί στη δεύτερη σεζόν.

Rachel Greene και Ross Gellar, το πιο διάσημο τηλεοπτικό ζευγάρι με τον David Schwimmer να επιμένει «We were on a break». H Jennifer Aniston, στα «Φιλαράκια» (Friends) παραμένει η american sweetheart σε έναν τηλεοπτικό έρωτα που είχε τα πάντα: χωρισμό, πάθος, ένα παιδί και μία αγάπη που τελικά εξελίχθηκε όπως ήθελε για 10 χρόνια το κοινό.

Ο Luke (Scott Patterson) ήταν ένας απλό εστιάτορας στην επαρχιακή πόλη του Stars Hollow. Η  Lorelai (Lauren Graham) από την άλλη ήταν  μία όμορφη, αστεία, δραστήρια γυναίκα με μία έφηβη κόρη. Όλοι το βλέπαμε ότι ο ανομολόγητος έρωτας στην τηλεοπτική σειρά «Gilmore Girls» μεταξύ τους κάπου θα κατέληγε κάποια στιγμή. Αλλά δεν περιμέναμε ότι θα έφτανε μέχρι το φινάλε της τέταρτης σεζόν. Έλεος πια.

Σε πιο σκοτεινά και μεταφυσικά μονοπάτια, οι Special Agents Fox Mulder και Dana Scully (δηλαδή David Duchovny και Gillian Anderson) κυρίευσαν τους πιο ψαγμένους φανς των 90s στο «The X-files». Από το 1993 ως το 2002,κάπου ανάμεσα στα απόρρητα κρατικά μυστικά και τους εξωγήινους, η σεξουαλική ένταση μεταξύ τους ήταν ένα σημείο «τριβής» για το κοινό.

Πιο πρόσφατα, ο περίεργος «Dr.House (Hugh Laurie) σίγουρα δεν συστήθηκε στην τηλεόραση ως ο ερωτύλος γιατρός. Ούτε καν αφορούσε σε κάτι τέτοιο η σειρά. Όμως η παρουσία της Cuddy (Lisa Edelstein) έδωσε άλλη πνοή στην εξέλιξη του ρόλου του House, της ιστορίας της σειράς και της θεαματικότητας, πάνω απ’ όλα .

Το «Frasier» έχει υπάρξει αγαπημένη τηλεοπτική κωμωδία, που κράτησε μάλιστα 9 ολόκληρα χρόνια. Ίσως λίγο υποτιμημένη για τα ελληνικά δεδομένα αλλά όσοι την έχετε δει ξέρετε ότι πρόκειται για μία πανέξυπνη σειρά. Ο ανομολόγητος και τελείως άβολος αρχικά έρωτας του dr. Niles Crane (David Hyde Pierce) για την Αγγλίδα νοσοκόμα του πατέρα του Daphne Moon (Jane Leeves) μπορεί να ήταν μία δευτερεύουσα ιστορία στο σενάριο αλλά ήταν απολαυστικότατος.

Η Meredith (Ellen Pompeo) και ο Derek (Patrick Dempsey) - περιττές οι συστάσεις για τους πρωταγωνιστές του «Grey's Anatomy»-  κατάφεραν να φέρουν τον απόλυτο έρωτα, που έχει περάσει από τα χίλια μύρια, πάλι στο προσκήνιο. Το ερώτημα στην όλη ιστορία βέβαια είναι ότι κανείς από τους θεατές δεν συμπόνεσε την κακομοίρα τη γυναίκα του και πήρε το μέρος του ζευγαριού (άσχετα αν η Alison είχε παραβεί το ου μοιχεύσεις). Το ίδιο είχε κάνει και ο McDreamy, ο οποίος συνεχίζει να ζει τον τηλεοπτικό του έρωτα για 11η σεζόν, με την νόμιμη πλέον Mrs. Shepherd- Grey.

Λατρεμένο τηλεοπτικό ζευγάρι υπήρξε και ο Marshall με τη Lily στο «How I Met Your Mother». Η αγαπημένη σειρά, που έφτασε σε επίπεδα Φιλαράκια, ήταν κομμένη και ραμμένη στην αναζήτηση του ενός, απόλυτου και μοναδικού έρωτα. Και ενώ ο αφηγητής/πρωταγωνιστής της ιστορίας Ted Mosby (Josh Radnor) προσπαθούσε να εξηγήσει στα παιδιά του πώς γνώρισε τη μητέρα τους, η παράλληλη ιστορία της Alyson Hannigan (Lilly) με τον ερωτοχτυπημένο σύζυγό της Jason Segel (Μarshall) κέρδιζε πόντους με βάση πάντα το χιούμορ. Bonus στην σειρά και ο έρωτας του αγοροκόριτσου Cobie Smulders (Robin) με τον αιώνια ερωτύλο Neil Patrick Harris (Barney) που απενοχοποίησαν εντελώς την έννοια του κλασικού έρωτα.

Ο πιο γνώριμος όμως τηλεοπτικός έρωτας- τύπου παραμυθιάζομαι, χτυπιέμαι, κλαίω, κυλιέμαι στα πατώματα, αλλά τελικά όλα γίνονται για κάποιο λόγο (ο Coelho μάλλον έχει βάλει το χεράκι του εδώ)-  είναι αυτός της Carrie (Sarah Jessica Parker)με τον Μr.Big (Chris Noth) στο «Sex and the City».

Η αυτόνομη και ανεξάρτητη Carrie μπορεί να γεύτηκε τον έρωτα ουκ ολίγες φορές τηλεοπτικά αλλά αυτό που κατάφερε στο τέλος είναι να επιστρέψει στα παραδοσιακά πρότυπα του «he ‘s the one». Όχι ότι αυτός την άφησε να ηρεμήσει και ποτέ αλλά λέμε. Και κάπως έτσι έζησαν αυτοί καλά και εμείς παραμυθιαστήκαμε ακόμη μια φορά.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]