Τι κάνει ο Clooney παρέα με την 24άχρονη Britt Robertson;

tomorrowland
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Αφού τελείωσαν οι γάμοι και τα πανηγύρια, ο George επέστρεψε στη δουλειά ή καλύτερα στην Tomorrowland, παρέα με την νεαρή Britt Robertson, πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Under the dome».

Το νέο sci-fi film του 2 φορές βραβευμένου με Oscar, Brad Bird (The Incredibles και Ratatouille) είναι ιδιαίτερο και πολλά υποσχόμενο, με όσες ακριβώς υπερβολές χρειάζεται να έχει μία ταινία του είδους. Το teaser των 2 σχεδόν λεπτών, όπως κυκλοφόρησε στο youtube, σε προϊδεάζει ακριβώς για αυτό που λέει ο τίτλος, για τη χώρα του αύριο, του μέλλοντος.

Μία χώρα ηλιόλουστη, που σε καλωσορίζει αρχικά σε ένα ανθισμένο λιβάδι. Αλλά σίγουρα κρύβει και τα μυστικά της. Η Britt Robertson στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας της Disney είναι μία πιτσιρίκα που τη βλέπουμε να συγκεντρώνει τα πράγματά της, αφού έχει περάσει κάποια νύχτα (μέρα, βδομάδα δεν ξέρουμε ακόμα) στο κρατητήριο. Ένα πακετάκι τσίχλες, κάτι ψιλά, ένα σακουλάκι και μία καρφίτσα. Μία ξεχωριστή καρφίτσα με το γράμμα «T».

Δεν είναι δική της αλλά όταν την αγγίζει γίνεται κάτι μαγικό. Μεταφέρεται σε έναν φανταστικό κόσμο, στην Tomorrowland. Και η μεγάλη στιγμή καταφθάνει: ο George Clooney ως άλλος σκηνοθέτης σε ένα control room, με δεκάδες μόνιτορ πίσω του, την προσκαλεί σε έναν νέο άγνωστο κόσμο.

Ο διακτινισμός της πιτσιρίκας κάνει πάντως τη δουλειά του. Σε εξιτάρει, σε κάνει να ελπίζεις σε νέους κόσμους και σίγουρα σου δημιουργεί ανυπομονησία. Μα τι βρίσκεται στην Tomorrowland και ποιος ο ρόλος του George Clooney; Μήπως τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο υπέροχα και γαλήνια όσο φαίνονται; Οι  Hugh Laurie, Tim McGraw και Kathryn Hahn θα είναι στο δικό μας κόσμο ή στη χώρα του αύριο; Οι απαντήσεις θα δοθούν το Μάιο του 2015, οπότε και η ταινία θα βγει στις αίθουσες.

Ωστόσο, ο Clooney, ως γνώστης της showbiz εξέπληξε τους φανς, που παρευρέθηκαν στο Comic Con στη Νέα Υόρκη χθες, όταν εμφανίστηκε χωρίς καμία προειδοποίηση μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του στο πάνελ για να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη νέα αυτή ταινία. Εκείνος  είναι ένας εφευρέτης, που θα συμμαχήσει με την έφηβη για να αποκαλύψει τα μυστικά μίας χώρας, που υπάρχει κάπου μέσα στο χρόνο και τον χώρο της συλλογικής μνήμης.

Πάντως όταν ο Clooney ρωτάει: «Τι και αν υπάρχει ένα μυστικό μέρος όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο, ένα θαυματουργό μέρος όπου θα μπορούσες πραγματικά να αλλάξεις τον κόσμος; Θες να πάμε;», εσύ τι απαντάς;