Η Αντζελίνα Τζολί στην καρέκλα του σκηνοθέτη
Τον Δεκέμβριο θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το πρώτο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Αντζελίνα Τζολί, μετά από πολλές δυσκολίες στο στάδιο των γυρισμάτων. Το αμφιλεγόμενο σενάριο της ταινίας αναφέρεται στον πόλεμο της Βοσνίας και έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.
Η Αντζελίνα Τζολί κινείται στα χνάρια ηθοποιών, όπως οι Κλιντ Ίστγουντ και Σιλβέστερ Σταλόνε, δοκιμάζοντας τις ικανότητες της πίσω από την κάμερα. Η πρώτη σκηνοθετική της δουλειά έχει τον τίτλο «In the land of blood and honey» και θα κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου, προλαβαίνοντας στο νήμα τις υποψηφιότητες για τα επόμενα βραβεία Όσκαρ.
Η ταινία διαδραματίζεται στην Βοσνία, τον καιρό του πολέμου και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε σχετική συνέντευξη τύπου, πρόκειται για μια ιστορία που διερευνά τις επιπτώσεις του πολέμου στις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές. Το σενάριο, φέρει την υπογραφή της δημοφιλούς ηθοποιού και γράφτηκε αρχικά ως μια ερωτική ιστορία μεταξύ ενός Σέρβου και μια Βόσνιας λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου το 1992.
Δεν έχουν λείψει αντιδράσεις για το περιεχόμενο της ταινίας, αφού γυναίκες που υπήρξαν θύματα σεξουαλικής βίας κατά την διάρκεια του πολέμου εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για την πλοκή, ενώ οι Βοσνιακές αρχές αναίρεσαν άδειες που είχαν εκδώσει για τα γυρίσματα, τα οποία ολοκληρώθηκαν τελικά στην Βουδαπέστη. Οι παραγωγοί της ταινίας από την πλευρά τους δήλωσαν στο Reuters ότι η ταινία «δίνει έμφαση στις συνέπειες της έλλειψης πολιτικής βούλησης για επέμβαση σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε εμφύλιο αναβρασμό».







