Το μεγάλο «ΟΧΙ» του Christian Bale

bale-jobs
ΤΡΙΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τόσο καιρό ακούμε τα χίλια μύρια. Ότι ο Christian Bale θα είναι ο νέος Steve Jobs, ότι έκλεισε η συμφωνία και άλλα τέτοια. Μέγα ψέμα.

Ή καλύτερα αλλαγή πλεύσης. Αποκλειστικές πηγές, που επικαλείται το the Hollywood reporter, οργιάζουν ότι τελικά ο οσκαρικός Christian Bale αποφάσισε να μη γίνει το νέο πρόσωπο (κινηματογραφικό εννοείται) της Apple. Και έτσι απλά και …αθόρυβα απέκλεισε εαυτόν από τον πρωταγωνιστικό ρόλο και άφησε τον σκηνοθέτη Danny Boyle στα κρύα του λουτρού.

Το project της Sony, που έφερε τη σεναριακή υπογραφή του Aaron Sorkin και στην παραγωγή είχε τους Scott Rudin, Guymon Casady και Mark Gordon, ήταν πανέτοιμο μάλιστα να ξεκινήσει τα γυρίσματά του μέσα στο χειμώνα. Ο Boyle μόλις ολοκλήρωσε τις συναντήσεις του με τους «σχεδόν» συμπρωταγωνιστές του Bale. Ο Seth Rogen προορίζεται για το ρόλο του συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak αλλά χωρίς να υπάρχει ακόμη μία επίσημη πρόταση.

Αν θυμάστε βέβαια, στις 23 Οκτωβρίου ο Sorkin είχε μιλήσει στο Bloomberg TV για την απόφαση του Bale να υποδυθεί τον Jobs. «Χρειαζόμαστε τον καλύτερο ηθοποιό που θα διαθέτει την άνεση  να υποδυθεί (τον Jobs) σε διάφορες ηλικίες και αυτός είναι ο Chris Bale» είπε περήφανα ο σεναριογράφος προσθέτοντας ότι «Δε χρειάστηκε να περάσει από οντισιόν. Κάναμε μόνο μία συνάντηση».

Ωστόσο, τώρα τα πράγματα αλλάζουν δραστικά με την αποχώρηση του Bale. Μήπως ο Leonardo DiCaprio το ξανασκεφτεί και δεχτεί τελικά την πρόταση;