Matthew McConaughey, όπως (ακριβώς) τον θέλουμε

matthew
ΤΡΙΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου ήταν τα γενέθλιά του. Έγινε 45 ετών (για τους περίεργους) και φέτος είναι αναμφίβολα η χρονιά του.

Alright, alright, alright, που λέει και ο ίδιος και σιγά μη δε του κάναμε ένα μίνι αφιέρωμα. Ο Matthew απέδειξε, με την ερμηνεία του στο Dallas Buyers Club, ότι είναι όλα, όσα του αμφισβητούσανε τόσα χρόνια. Ναι, λοιπόν είναι πολύ καλός ηθοποιός. Με το True detective επιβεβαίωσε, ότι όταν θέλει μπορεί να υποδυθεί μοναδικά έναν σκοτεινό και αρκετά ενδιαφέροντα τύπο, δίνοντας κινηματογραφική αίσθηση στην τηλεόραση.

Και με το Interstellar να βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου απλά θα βάλει το κερασάκι στην τούρτα, κλείνοντας τα όποια στόματα επιμένουν να λένε τα δικά τους. Ποια δικά τους; Ότι ο McConaughey είναι μεν καλός αλλά όχι καλύτερος από τους …κοιλιακούς του. Και ναι, οι κοιλιακοί του είναι εκπληκτικοί (όποιος αμφισβητεί ΚΑΙ αυτό τον προκαλώ να σηκώσει τη μπλούζα του).

Με λίγα λόγια ο Matthew McConaughey προκαλεί. Προκαλεί ζήλεια γιατί έχει το «πακέτο». Και όμορφος είναι και ταλαντούχος και πλούσιος και κατάφερε… να φορέσει τη μπλούζα του.Θεωρώντας όλα αυτά δεδομένα λέω να πάμε μία βόλτα σε εκείνες τις ταινίες, που δημιούργησαν το μύθο γύρω από το όνομά του. Ναι, θα πάμε μία βόλτα στο shirtless παρελθόν του, που πλέον από μειονέκτημα κατάφερε να το κάνει ατού.

1996 και ακόμη και ως δικηγόρος με κλασικά γιαλάκια, που του απέδιδαν κάποιο κύρος, στο A Time to Kill (Η ετυμηγορία), ο Matthew McConaughey έκλεψε τις εντυπώσεις, όταν έβγαλε το κοστούμι του.

Το 2002 στο Reign of Fire (Το Βασίλειο της φωτιάς) δίπλα στον Christian Bale και με πιο αιμοβόρικο ύφος τα πράγματα αγρίεψαν. Τατουάζ, ξυρισμένο κεφάλι, μούσι, σχεδόν αγνώριστος, αλλά ο μυς, μυς.

Την επόμενη χρονιά στο Tiptoes (2003), μία χαζοκωμωδία που κυκλοφόρησε απευθείας σε DVD, αν και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είδαμε τους Gary Oldman, Peter Dinklage και Kate Beckinsale, ο McConaughey πάλι δε δίστασε και έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει: εμφανίστηκε πάλι ημίγυμνος.

Το πράγμα σοβαρεύει. Το Hollywood όταν θέλει κορμί απλά φωνάζει «Matthewwwww» και εκείνος ανταποκρίνεται. Οι ερωτικές κομεντί με λίγη περιπέτεια έχουν την τιμητική τους και ο McConaughey κάνει καριέρα και χρήματα shirtless στο Sahara (2005) δίπλα στην Penélope Cruz.

Την επόμενη χρονιά παραμένει στην παραλία, αλλάζει παρτενέρ και εμφανίζεται στο πλάι της Sarah Jessica Parker. H ταινία Failure to launch (κοινώς 30άρης για σπίτι) δεν είναι καμία τεράστια επιτυχία μέχρι που ο Matthew αποφάσισε να εμφανιστεί …αγουροξυπνημένος. Στα ατού της ταινίας και οι Kathy Bates, Brandley Cooper και όχι μόνο στους συμπρωταγωνιστικούς ρόλους.

Καθώς μεγαλώνει, οι απαιτήσεις αυξάνονται. Το ίδιο και οι μύες του. Στο Fool's Gold (Προσεχώς ζάμπλουτοι, 2008) φοράει μόνο μαγιό όπως και η συμπρωταγωνίστριά του Kate Hudson. Με την Hudson είχαν ξαναπαίξει μαζί σε μία άλλη ρομαντική κομεντί το How to loose a guy in ten days (Πώς να χωρίσετε σε 10 μέρες, 2003) αλλά - αν και σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ- κοιλιακός δε μου έρχεται στο νου. Μάλλον όμως θα κάνω λάθος.

Το 2008 έχει πλέον γίνει βίωμα σε όλο το σινεφίλ (γυναικείο κυρίως) κοινό ότι όπου βλέπουν το όνομά του υπάρχει και (συγνώμη κιόλας) οφθαλμόλουτρο. Εξάλλου, η ταινία Surfer, Dude (2008) με τον Woody Harrelson μάλιστα ως συμπρωταγωνιστής του, δε σε προϊδεάζει για κάτι άλλο.

Η …μυϊκή καταξίωση όμως ήρθε το 2012 με το Magic Mike. Ο Μatthew McConaughey ως ιδιοκτήτης ενός στριπτιτζάδικου κάνει το pole dancing επιστήμη. Sex symbol με ονοματεπώνυμο και όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για το σώμα του.

Κι όμως, με την επόμενη δουλειά του στο Dallas Buyers Club απαρνήθηκε το καλογραμμωμένο του κορμί και απέδειξε σε όλους, απλά ότι «το ‘χει με την υποκριτική». Και η συνέχεια προβλέπεται ακόμη πιο συγκλονιστική την Πέμπτη στις σκοτεινές αίθουσες του Village με το Interstellar για χειρός Christopher Nolan.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]