Ο Darren Aronofsky «δίνει» τη φετινή Χρυσή Άρκτο

aronofsky
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ή για να είμαστε και ακριβείς έχει την τελευταία λέξη ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, που φέτος θα χαρίσει σε κάποιον δημιουργό τη Χρυσή Άρκτο.

Στην 65η κινηματογραφική γιορτή του Βερολίνου, ο σκηνοθέτης του Νώε, θα σημάνει την έναρξη στις 5 Φεβρουαρίου ενώ θα είναι και ο βασικός πυρήνας της επιτροπής. Το περίεργο στην υπόθεση Aronofsky είναι ότι ο βραβευμένος σκηνοθέτης δεν έχει ξαναβρεθεί στην συγκεκριμένη διοργάνωση με κάποια δημιουργία του.

«Ο Darren Aronofsky έχει αναδειχθεί σε έναν εκπληκτικό πρωταγωνιστή του σύγχρονου δημιουργικού σινεμά» δήλωσε ο Πρόεδρος της διοργάνωσης Dieter Kosslick.«Με την καλλιτεχνική του προσέγγιση αναδεικνύει με επιμονή την κινηματογραφική του γλώσσα και τις αισθητικές του δυνατότητες. Είμαι στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσω στη θέση του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής στη Berlinale 2015» συνέχισε ο Kosslick.

Με υπέροχες ταινίες όπως το Πι, Ρέκβιεμ για ένα όνειρο, Μαύρος Κύκνος κ.α, ο Aronofsky έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι.

«Στην Berlinale, το σινεμά είναι πάντα εντυπωσιακό και συναρπαστικό» απάντησε ο Αμερικανός σηνοθέτης σημειώνοντας ότι περιμένει εναγωνίως να παρακολουθήσει τις τελευταίες ταινίες των σπουδαιότερων δημιουργών σε μία από τις πιο υπέροχες πόλεις του πλανήτη.

Η φετινή Berlinale θα διαρκέσει από τις 5 ως τις 15 Φεβρουαρίου του 2015.