Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο σε νέα ταινία του Ταραντίνο;

o-leonarnto-nti-kaprio-se-nea-tainia-tou-tarantino

ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία ότι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο θα πρωταγωνιστήσει ως «κακός» στη νέα ταινία του Ταραντίνο «Django Unchained».

Είτε τον λατρεύετε, είτε τον μισείτε, ο Κουέντιν Ταραντίνο ήταν πάντα σε θέση να επιλέγει τους ηθοποιούς του και φαίνεται ότι η ταινία «Django Unchained» -ένα εξαιρετικά ελεύθερο ριμέικ ενός σπαγγέτι γουέστερν του 1966- που ετοιμάζει, θα έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον καστ.

Μέχρι πρόσφατα είχε γίνει πρόταση στον Γουίλ Σμιθ να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Django, ενός δραπέτη σκλάβου που μαθαίνει πώς να γίνει πληρωμένος δολοφόνος, αλλά οι τελευταίες φήμες θέλουν τον Ίντρις Έλμπα να παίρνει το ρόλο.

Μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα φήμη είναι το ότι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο είναι υποψήφιος για το ρόλο του κακού Calvin Candie, που εμφανίζεται στο δεύτερο μισό της ταινίας, όπως και στο Kill Bill.

Σύμφωνα με όσους έχουν διαβάσει το σενάριο που έχει διαρρεύσει, ο Candie είναι ο ιδιοκτήτης μιας φυτείας, ένας εκκεντρικός που λατρεύει το γαλλικό πολιτισμό και απαιτεί να τον καλούν «monsieur» -αλλά δεν ξέρει να μιλάει γαλλικά. Ο Django καλείται να σκοτώσει τον Candie.

To όνομα του Λεονάρντο ντι Κάπριο είχε ακουστεί και για την προηγούμενη επιτυχημένη ταινία του Ταραντίνο «Αδωξοι μπάσταρδη» στο ρόλο ενός συνταγματάρχη των SS, αλλά λέγεται ότι ο ίδιος απέρριψε την πρόταση, επειδή θεωρούσε ότι ο Ταραντίνο χρειαζόταν έναν ηθοποιό με μητρική γλώσσα τα γερμανικά.

Ο ρόλος του Candie μοιάζει να του ταιριάζει περισσότερο και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο μπορεί να δελεαστεί από την προοπτική της απόκτησης του πρώτου του Όσκαρ (μέχρι στιγμής έχει τρεις υποψηφιότητες, για τις ταινίες Blood Diamond, The Aviator και What's Eating Gilbert Grape).

Το καστ που έχει ήδη επιβεβαιωθεί για το Django Unchained περιλαμβάνει τον Κριστοφ Βαλτζ, ο οποίος θα υποδυθεί έναν γερμανό οδοντίατρο που θα γίνει κυνηγός επικηρυγμένων και τον αγαπημένο του Ταραντίνο, τον Σάμιουελ Τζάκσον, ο οποίος θα ενσαρκώσει έναν σκλάβο στη φυτεία του Candie.

Το σενάριο έλαβε ανάμεικτες κριτικές από εκείνους που το πήραν στα χέρια τους, όταν διέρρευσε το Μάιο, αλλά και το «Αδωξοι μπάσταρδη» έμοιαζε με ένα τερατώδες χάος, μέχρι που εμφανίστηκε στις αίθουσες.

Αν ο Γουίλ Σμιθ απορρίψει το ρόλο (καθώς το σενάριο είναι γεμάτο από τη λέξη «νέγρος»), ο Ταραντίνο θα βρει λύση, καθώς είναι ο σκηνοθέτης με τον οποίο πολλοί θα ήθελαν να συνεργαστούν. Όσο για τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, ίσως ο ρόλος αυτός να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην καριέρα του, όπως συνέβη και με τον Τζον Τραβόλτα, όταν πρωταγωνίστησε στο Pulp Fiction.