O τουρκικός στρατός απαγόρευσε το Game of Thrones

game
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Τουλάχιστον σε όσους φοιτούν στις στρατιωτικές ακαδημίες της χώρας.

Το ακούσαμε και αυτό. Η αιτία είναι οι γυμνές και ιδιαίτερα βίαιες σκηνές, που ως γνωστό είναι αναπόσπαστη γοητεία της τηλεοπτικής επιτυχίας.

Η νούμερο ένα τηλεοπτική σειρά του HBO όμως κρίθηκε ανάρμοστη για τους νεαρούς στρατιώτες, όπως επικαλείται η Hurriyet Daily News.  Σε μία προσπάθεια να «προστατεύσει» τους μελλοντικούς στρατιωτικούς ηγέτες της, η τουρκική στρατιωτική ακαδημία αναθεώρησε τους κανονισμούς της.

Σε αυτό το πλαίσιο, απαγόρευσε αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένου και του Game of Thrones, προκειμένου να διαφυλάξει, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τους νεαρούς στρατιωτικούς απέναντι στην «σεξουαλική εκμετάλλευση, την πορνογραφία, τη βία, την παρενόχληση και όλες τις αρνητικές συμπεριφορές».

Τη ίδια στιγμή, ο στρατός εισήγαγε ισλαμικά μαθήματα, τα οποία θα επικεντρώνονται στην «βασική θρησκευτική εκπαίδευση, το Κοράνι και τη ζωή του Προφήτη Μωάμεθ».

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το Game of Thrones έχει μπει στο στόχαστρο του τουρκικού στρατού. Το 2012, η Hurriyet Daily News είχε αναφέρει ότι τέσσερις καθηγητές στο στρατιωτικό λύκειο Izmir Maltepe εκδιώχθηκαν από το στράτευμα επειδή είχαν προβάλει πλάνα του GOT στους φοιτητές, ως ένα μέσο να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τα αγγλικά τους.