Όλο και πλησιάζει το Oscar ο Steve Carell

foxcatcher2
ΤΡΙΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

H συζήτηση για την ερμηνεία του κωμικού Steve Carell, ως ο μεγιστάνας ψυχωτικός John du Pont στο πολυαναμενόμενο Foxcatcher, έχει από καιρό οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι ο ηθοποιός αυτός είναι σοβαρός διεκδικητής ενός Oscar Α’ ανδρικού ρόλου.

Και όσο οι φήμες φουντώνουν, τόσο τα βραβεία ξεκινούν σιγά σιγά να έρχονται. Στην κινηματογραφική γιορτή της Santa Barbara (Santa Barbara Film Fest) μάλιστα θα του απονεμηθεί το βραβείο της «καλύτερης εμφάνισης της χρονιάς». Και μάλλον αυτό είναι μόνο η αρχή.

Ο 52άχρονος ηθοποιός θα τιμηθεί στις 6 Φεβρουαρίου για την ερμηνεία του ως John du Pont στο δράμα του Bennett Miller, σε μία ειδική τελετή στο ιστορικό θέατρο Arlington Theatre. Η τελετή θα είναι μέρος του 30ού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Santa Barbara, που θα διαρκέσει από τις 27 Ιανουαρίου ως τις 7 Φεβρουαρίου.

Με το βραβείο αυτό έχουν ήδη τιμηθεί μεταξύ άλλων στο παρελθόν οι Cate Blanchett (για το Θλιμμένη Τζασμίν το 2014), Jennifer Lawrence (για τον Οδηγό Αισιοδοξίας το 2013), Viola Davis (το 2012 για το Οι Υπηρέτριες), James Franco (2011, 127 Ώρες), Penelope Cruz (για το Vicky, Christina, Barcelona το 2009), Helen Mirren (2007 για την ερμηνεία της ως βασίλισσα Ελισάβετ), Heath Ledger (για το Brokeback Mountain το 2006), Charlize Theron (το 2004 για το Monster) και πολλοί άλλοι, οι οποίοι κατέκτησαν μία θέση μεταξύ των υποψηφίων για Oscar. Μάλιστα οι Blanchett, Lawrence, Cruz, Mirren και Theron κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο.

Στα ίδια βραβεία θα τιμηθεί για το σύνολο της προσφοράς του στο σινεμά και ο πρωταγωνιστής του Birdman: Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας, Michael Keaton.