Ξεκίνησε ο χορός των οσκαρικών προβλέψεων

foxcatcher
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Όσο πλησιάζει η μέρα που θα ακουστεί το γνωστό «and the Oscar goes to», τόσο φουντώνουν οι εκτιμήσεις για τους νικητές του χρυσού θείου Oscar.

Μόλις χθες, λέγαμε ότι το Foxcathcer και ο Steve Carell είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσουν υποψηφιότητες αλλά σήμερα τα πράγματα γίνονται πιο «συγκεκριμένα».

Ειδικοί των προγνωστικών, 25 στον αριθμό μάλιστα, από τα πιο έγκυρα κινηματογραφικά site, ποντάρουν στο Foxcatcher, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει 6 υποψηφιότητες, συνολικά.

Μετά και τη φετινή νίκη του Benett Miller, ως καλύτερος σκηνοθέτης, στις Κάννες, τον πρασμένο Μάιο, η πολυσυζητημένη ταινία δε μπορεί παρά να βρίσκεται μεταξύ των επικρατέστερων.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ταινία, που μεταφέρει στις οθόνες την παρανοϊκή ιστορία του John du Pοint, θα είναι υποψήφια στις εξής κατηγορίες: Καλύτερη Ταινία, Καλύτερος Σκηνοθέτης (Bennett Miller), Α΄ ανδρικού ρόλου (Steve Carell), Β΄ ανδρικού ρόλου (Mark Ruffalo), Πρωτότυπου σεναρίου και Makeup.

Ωστόσο, αν και το όνομα του Steve Carell πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα φτάσει μόλις μέχρι την υποψηφιότητα με τους Michael Keaton και Eddie Redmayne, να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουν το Oscar, για τις εκπληκτικές τους ερμηνείες στο Birdman: Η απρόσμενη αρετή της αφέλειας, του Alejandro Gonzalez Inarritu και τη Θεωρία των πάντων του James Marsh, αντίστοιχα.