5 διάσημες κυρίες…τρόπαια του κυρίου

douglas
ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο γνωστός όρος «trophy wife» δεν είναι απλή υπόθεση. Πρέπει να τον βρεις τον διάσημο, να τον «καταφέρεις», να τον παντρευτείς...α και - συγνώμη κιόλας- αντί για αξιοπρέπεια να έχεις φιλοδοξία.

Φιλοδοξία το λένε οι κυρίες που ακολουθούν, ματαιοδοξία εμείς οι κοινοί θνητοί αλλά λίγη σημασία έχει αυτό. Αυτές ήθελαν τη μεγάλη ζωή, πλούτη, φήμη και πολλή προσοχή. Και κάπου εκεί που συνειδητοποίησαν ότι το ταλέντο τους είναι το μεγάλο τους... μειονέκτημα για να χτίσουν καριέρα, δεν το έβαλαν κάτω, προτίμησαν να παλέψουν, να χτίσουν ένα γάμο…και η καριέρα ήταν στο πακέτο του προγαμιαίου συμβολαίου.

Προσωπικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το θεωρώ τεράστια σύμπτωση οι 5 κυρίες του κυρίου (ή του πρώην κυρίου δεν έχει σημασία) να τυχαίνει να ερωτευτούν παράφορα έναν κατά πολύ μεγαλύτερό τους και όλως παραδόξως διάσημο. Αλλά ας μη λέμε κακίες.

Για παράδειγμα, η Catherine Zeta Jones είναι γυναίκα τρόπαιο με διττή σημασία. Και τη δείχνει και περηφανεύεται ο Michael Douglas και ο γάμος αυτός όσο να πεις άνοιξε πόρτες για την καριέρα της. Όχι ότι είναι κακή ηθοποιός, απλά ίσως λίγο ανυπόμονη. Extra πληροφορία: με τον σύζυγο Michael έχουν την ίδια μέρα γενέθλια, απλά όταν αυτή γεννήθηκε εκείνος έκλεινε τα 25 του.

H πρώην κυρία Gibson βέβαια, η γνωστή και μη εξαιρετέα Oksana Grigorieva, σίγουρα δεν είχε στο νου της ότι η σχέση της με τον πάλαι ποτέ γόη του Hollywood, Mel Gibson, θα κατέληγε σε ηχογραφημένους καυγάδες, που θα έκαναν τον γύρο του κόσμου και υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Πάντως, ότι θα κατέληγε σε πολλά μηδενικά στο λογαριασμό της έπρεπε να το είχε υποψιαστεί.

Ως αθώο κοριτσάκι συστήθηκε η Katie Holmes στο Dawson’s Creek και κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι μία αποφράδα μέρα θα έπαιρνε τη θέση της Nichole Kidman, επίσης χωρίς τακούνια. Ως κυρία Tom Cruise, του έφτιαξε το προφίλ είναι η αλήθεια, αλλά αυτός της έφτιαξε καριέρα και κάπου εκεί στις ανταλλαγές ήρθε και ένα παιδί.

Η υπόθεση της Anna Nicole Smith, υπήρξε πιο τρανταχτή. Όσο και να προσπαθούσε να πείσει η νυν εκλιπούσα και πρώην κουνελάκι του playboy ότι τον J. Howard Marshall με τα πετρέλαια και τα 63 χρόνια παραπάνω από αυτή, τον αγαπούσε πραγματικά και ουσιαστικά, δεν τα κατάφερε. Και ακόμα και μετά θάνατον πάντως, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει με την περιουσία του γηραιότατου συζύγου της.

Κορυφαία περίπτωση στην κατηγορία των γυναικών τρόπαια- που αν και δεν είναι καθαρά κινηματογραφικό ζευγάρι, η αδερφή της τους έβγαλε λίγο πολύ στη φόρα μαζί με όλη την οικογένεια Bruni στην ταινία της Ένας Πύργος Στην Ιταλία, που έφτασε μέχρι τις Κάννες μάλιστα- είναι αναμφίβολα αυτή της Carla Bruni.

Υπήρξε κούκλα και έγινε μοντέλο. Υπήρξε ζάμπλουτη από τα γεννοφάσκια της και έκανε την πλούσια ζωή. Είχε φήμη, χρήμα και όποιον άντρα ήθελε. Αυτό που της έλειπε όμως ήταν ένας τίτλος. Και τον απέκτησε. Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στο πλάι του Προέδρου Nicolas Sarkozy, μόλις μερικούς μήνες μετά τη γνωριμία τους.