Ο Peter Jackson στη Λεωφόρο της Δόξας

peter-jackson
ΤΡΙΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η τριλογία ολοκληρώνεται. Τα Hobbit μας αποχαιρετούν και το όνομα του Peter Jackson κυριαρχεί δίκαια αυτή την εποχή.

Μετά το τραγούδι, με το οποίο μας αποχαιρέτησε- και εμείς με τη σειρά μας αποχαιρετήσαμε όλη την κινηματογραφική παρέα της Μέσης Γης- δικαιωματικά ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης μπαίνει στη μακρά λίστα εκείνων των υπηρετών της 7ης Τέχνης, που αποκτούν το δικό τους αστέρι στη λεωφόρο του Walk of Fame στο Hollywood.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής, ενώ το αστέρι του βραβευμένου με 3 Oscar σκηνοθέτη, θα βρίσκεται έξω από το Dolby Theatre, τον χώρο όπου κάθε χρόνο φιλοξενείται η βραδιά απονομής των χρυσών αγαλματιδίων.

«Είμαστε χαρούμενοι που τιμούμε έναν τόσο άξιο κινηματογραφιστή όπως είναι ο Peter Jackson, με το δικό του αστέρι στο Walk of Fame» είπε η Ana Martinez, η παραγωγός των συγκεκριμένων απονομών. «Οι πρωτοποριακές και βραβευμένες ταινίες του είναι μέρος της κληρονομιάς της μεγαλύτερης χολιγουντιανής ψυχαγωγίας, που είναι αγαπημένη σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν καιρός να βραβευτεί με αυτόν τον τρόπο ο Peter Jackson. Μάλιστα, πολλοί από τους πρωταγωνιστές, που ανέδειξε με τις ταινίες του, θα είναι παρόντες στην τελετή. Μεταξύ αυτών ο Andy Serkis, ο οποίος θα μιλήσει για τον σκηνοθέτη, ο Orlando Bloom, η Evangeline Lilly, ο Lee Pace, ο Luke Evans, ο Richard Armitage και ο Elijah Wood.

Και μη ξεχνάτε πως η εποχή των Hobbit «τελειώνει» με την κυκλοφορία της τρίτης ταινίας «Hobbit: η Μάχη των πέντε στρατών», που βγαίνει στους κινηματογράφους σε όλον τον κόσμο στις 17 Δεκεμβρίου.