Μετά τον Red John, ήρθε ο έρωτας

lisbon2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Κάθε τηλεοπτική σειρά, από κωμωδία μέχρι μυστηρίου, χρειάζεται μία ερωτική ιστορία να υπάρχει έτσι για να ιντριγκάρει το κοινό.

Για 6 συνεχόμενες σεζόν, η ομάδα της πολύ επιτυχημένης αστυνομικής σειράς  «The Mentalist», που προβάλλεται και στην Ελλάδα, έχει διαλευκάνει φόνους, έχει συλλάβει εγκληματίες, έχει κλείσει τον κύκλο της με τον αιώνιο εχθρό του πρωταγωνιστή, Red John, άρα τι μένει; Να κλείσει και αυτός ο υποβόσκων ερωτισμός που υπάρχει μεταξύ της αρχηγού Teresa Lisbon (Robin Tunney) με τον ιδιόρρυθμο mentalist Patrick Jane (Simon Baker).

Η σειρά ολοκληρώνει φέτος τον 7ο και τελευταίο κύκλο της και έτσι, ως οφείλει κάθε παραγωγή που σέβεται το κοινό, πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Να επέλθει η γνωστή κάθαρση. Και επειδή πολλά ακούγονται, η τηλεοπτική αστυνόμος Lisbon, Robin Tunney, ξεκαθάρισε ότι ναι μεν θα δούμε εξελίξεις αλλά το Mentalist δεν θα γίνουν …οι 50 αποχρώσεις του Γκρι.

Το φλερτ μεταξύ των πρωταγωνιστών υπάρχει από την έναρξη της σειράς. Ο τελευταίος κύκλος επικεντρώνεται κυρίως στο τι συμβαίνει στο μέλλον αυτών, αν τα πράγματα πάνε όπως τα έχει φανταστεί το κοινό.

Ο προηγούμενος κύκλος έκλεισε με το θάνατο του Red John και μαζί του έκλεισε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της σειράς. Παράλληλα, βέβαια, (ακολουθεί spoiler) οι πρωταγωνιστές Simon Baker (Patrick Jane) και Robin Tunney (Teresa Lisbon) παραδέχτηκαν τα αισθήματά τους ο ένας στον άλλον.

Στα 13 επεισόδια που ακολουθούν, σύμφωνα με τον δημιουργό Bruno Heller, πρέπει να περιμένουμε πιο ανάλαφρες εξελίξεις. Επιστροφή στους…κλασικούς φόνους, με τον Mentalist στα καλύτερά του να ξεκαθαρίζει δηλαδή με το κοφτερό μυαλό του, κάθε υπόθεση αλλά και κάποιες αλλαγές στην προσωπική του ζωή. Το πρώτο επεισόδιο του κύκλου μάλιστα, που προβλήθηκε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, έλαβε χώρα στη Βυρηττό ενώ στα εναπομείναντα 12 οι πρωταγωνιστές θα ταξιδέψουν σε αμερικανικά εδάφη.

Και σε ό,τι αφορά στο πολυπόθητο ειδύλλιο «Θα είναι κάτι σαν Jane Austen- ρομάντζο» διαβεβαιώνει ο Heller.